Färjestads nya drömbesked – efter att ha dragit tillbaka budet på storstjärnan: ”Är mitt förstaval”

De tvingades dra tillbaka budet.
Men Färjestad behöver inte sluta hoppas på Jesse Virtanen.
– Spel i Sverige är fortfarande aktuellt, säger storstjärnan till VF.

Jesse Virtanen blev en superstjärna när han anlände till SHL, då han under sina hittills två enda säsonger i Sverige stod för sanslösa 31 respektive 40 poäng. Succén ledde till att Färjestad inte lyckades behålla honom, och Virtanen tillbringade den förra säsongen i Ryssland och KHL.

Drog tillbaka budet

Men där blir det ingen fortsättning. Virtanen är nu kontraktslös, och har under våren intensivt ryktats tillbaka till Färjestad.

Jesse Virtanen, Färjestad
190131 Färjestads Jesse Virtanen jublar efter han gjort 4-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Örebro den 31 januari 2019 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

SHL-toppklubben erbjöd till och med ett kontrakt – som dock, på grund av hur hårt coronaviruset slagit mot ekonomin, tvingades dras tillbaka. Men Färjestad behöver inte sluta drömma.

”Är fortfarande aktuellt”

I en intervju med VF säger nu Virtanen att Sverige fortsatt är aktuellt.

– Spel i Sverige är fortfarande aktuellt för mig och Färjestad är mitt första val där. Jag vill spela i ett bra lag med en bra organisation som finns i en bra stad. Men just nu avvaktar jag för att se vad som händer, säger han till tidningen.

Jesse Virtanen, Färjestad
190406 Färjestads Jesse Virtanen jublar efter 3-0 under semifinal 1 i SM-slutspelet i ishockey mellan Färjestad och Djurgården den 6 april 2019 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

När Virtanen i så fall kan ansluta är dock oklart – men klart är att det inte tycks vara någon stress.

– Helst vill man vara med från början såklart. Men det skulle kanske kunna vara ett alternativ. Det är också svårt att veta vad som händer i världen den närmsta månaden, läget kan ändra sig åt olika håll och då kanske man vill avvakta längre, säger Virtanen.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!