Stora vändningen efter chockbeskedet – här är värsta rivalens svar efter erbjudandet(?) till SHL-profilen

Sebastian Karlsson menade att han fått erbjudande från Vita Hästen.
Nu tokdementerar klubben.
– Vi har haft kontakt med ”Sebbe”, men absolut inte erbjudit ett kontrakt, säger tränaren Tony Zabel till Folkbladet.

Sebastian Karlsson är en av Linköpings största någonsin. Veteranen kom till klubben redan 2009 – och blev sedan laget trogen fram till i våras.

Erbjudande från rivalen

Då kom det överraskande beskedet att LHC valt att inte erbjuda honom något kontrakt, och han lämnade då utan att ha en ny klubb klar. Och trots att vi nu gått in i juli så är Karlsson fortfarande utan kontrakt.

191128 Linköpings Sebastian Karlsson under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Linköping den 28 november 2019 i Gävle. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN

Men dock inte helt utan intresse. I veckan gick Karlsson själv ut och sa att det finns erbjudanden i Ungern och Rumänien – men även från Linköpings värsta rivaler(!) Vita Hästen.

Klubben tokdementerar

Uppgifterna kom som en chock, och trots att Karlsson själv sa att ”det skulle kännas konstigt att spela där” går nu Vita Hästen ut och dementerar uppgifterna.

– Det är vårt jobb att undersöka hela marknaden. Vi har haft kontakt med ”Sebbe”, men absolut inte erbjudit ett kontrakt, säger tränaren Tony Zabel till Folkbladet.

191116 Linköpings Sebastian Karlsson jublar under ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Djurgården den 16 november 2019 i Linköping. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN

Zabel menar att det är naturligt att klubben hör sig för.

– Det var mer ett snack där vi kollade hur han tänker, hur han såg på Hästen om vi visade intresse. Vi hörde oss för, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!