Stora succéspelaren helt klar för SHL-klubben – återvänder till svensk hockey igen: ”Jäkligt stark”

Han gjorde stor succé senast i klubben.
Nu är Nolan Zajac klar för en återkomst till SHL-laget Oskarshamn.
– Han har haft en jäkligt stark säsong och är redo för att på riktigt ta sig an SHL, säger klubbens general manager Thomas Fröberg i ett uttalande.

Inför säsongen 2018/19 lämnade han Nordamerika för att ta steget ut i Europa. Nolan Zajac landade hos IK Oskarshamn i HockeyAllsvenskan och debutsäsongen i europeisk hockey skulle bli något alldeles extra.

58 poäng som back

Den spelskicklige backen imponerade rejält och var en av Oskarshamns absolut bästa spelare när klubben tog klivet upp till SHL för första gången någonsin. Då Zajac gjorde hela 33 poäng på 64 matcher för IKO.

Nolan Zajac, Oskarshamn
190408 Oskarshamns Nolan Zajac under ishockeymatchen i direktkval 7 till SHL mellan Timrå och Oskarshamn den 8 april 2019 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / Cop 108

Men kanadensaren följde inte med Oskarshamn upp till högstaserien utan flyttade istället till Norge och Stavanger Oilers. Där poängsuccén bara fortsatte för backen som gjorde 58 poäng på 44 matcher i norska ligan.

Klar för SHL-laget

Efter storsuccén i Norge är Zajac nu klar för en återkomst till svensk hockey igen. Nu ska äntligen få spela i SHL med Oskarshamn.

Nolan Zajac, Oskarshamn
190327 Oskarshamns Nolan Zajac deppar under ishockeymatchen i direktkval till SHL mellan Timrå och Oskarshamn den 27 mars 2019 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / Cop 108

27-åringen har skrivit på ett ettårskontrakt med SHL-laget och blev i dag presenterad.
– Nolan besitter bra egenskaper i powerplay och är duktig på att sätta igång spelet. Det är något vi varit på jakt efter. Han har haft en jäkligt stark säsong i Norge och är redo för att på riktigt ta sig an SHL. Att han varit i IK förut ser jag som ett stort plus. Han känner till staden och vad föreningen står för, säger klubbens general manager Thomas Fröberg i ett pressmeddelande.

Nya huvudtränaren Martin Filander ser fram emot senaste nyförvärvet.
– Nolan var i IK säsongen vi gick upp och om inte jag är helt fel på det var det hans första säsong i Europa. Det är alltid en anpassning när det kommer till att lira på en större rink, men han har visat att han klarar av det. Vi har tittat på honom noggrant och ser honom som en offensiv kraft vi behöver på backsidan. Han gjorde 58 poäng som back i Norge och det visar vilken typ av spelare han är, säger han till klubbens webbplats.

LÄS MER: SHL-klubben bekräftar nu – närmar sig storstjärnan trots stort intresse från ligarivalen: ”En drömvärvning”