SHL-klubben bekräftar nu – närmar sig storstjärnan trots stort intresse från ligarivalen: ”En drömvärvning”

Han jagas av flera SHL-klubbar.
Nu bekräftar Malmö Redhawks långt gångna förhandlingar med storstjärnan Oliver Lauridsen.
– I min bok hade det varit en drömvärvning, säger sportchefen Patrik Sylvegård till Sydsvenskan.

Oliver Lauridsen har bara gjort en säsong i SHL. Det var under 2015-2016, då han gjorde succé med Frölunda, någonting som kröntes med CHL- och SHL-titel.

Vill värva storstjärnan

Sedan dess har Göteborgs-klubben drömt om en återkomst, men de är inte ensamma om intresset. Efter fyra säsonger i KHL-laget Jokerit så ryktas Lauridsen allt mer tillbaka till SHL.

190418 Viktor Svedberg of Sweden and Oliver Lauridsen of Denmark after the international friendly Ice Hockey match between Denmark and Sweden on April 18, 2019 in Rødovre. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Men Frölunda får hård konkurrens från Malmö Redhawks. Redhawks har varit öppna med att de vill värva backklippan, och ryktena tog fart ytterligare när det tidigare under våren stod klart att de värvat hans bror, Markus Lauridsen.

”En drömvärvning”

Redhawks bekräftar även att de ser optimistisk på en värvning.

– Jag vet att Frölunda också går hårt på honom, men jag tror att vi ligger bra till. Han har fått ett bud av oss. I min bok hade det varit en drömvärvning, säger Patrik Sylvegård till Sydsvenskan.

160424 Frölundas Oliver Lauridsen jublar efter final 5 i SM-slutspelet i ishockey mellan Skellefteå och Frölunda den 24 april 2016 i Skellefteå. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Han menar även att Lauridsen är den som ”ligger bäst till för att bli nästa värvning”.

– Ja, det tycker jag. Vi är långt framme. Med Oliver vet jag vad vi får. Oliver är ingen billig spelare, men inte heller en extremt dyr en. Och vi hade fått mycket mer än själva hockeyn, vi hade fått en tuff jäkel som kan bära facklan, säger Sylvegård.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!