Nya beskedet: Så ändras CHL totalt – helt nytt format redan till hösten

Det är osäkra tider i idrottens värld.
Men nu kommer besked från CHL.
Turneringen spelas – men görs om helt redan till hösten.

Coronavirusets massiva spridning har fått idrotter världen över att ställas in eller ändras helt. I Sverige hann slutspelet i SHL aldrig ens börja, men nästa säsong är planerad att spelas som vanligt.

Stora ändringen

Så är dock inte fallet med CHL, som redan nu meddelar att man gör rejäla ändringar. Det alltså redan till hösten.

Foto: Bildbyrån

Turneringen har tidigare spelats med 32 lag och gruppspel, där hälften av lagen gått vidare till slutspel. Det ändras nu helt, då de 32 lagen nu i stället kommer att mötas i ett dubbelmöte – ett hemmamöte och ett bortamöte –och med utslagning direkt.

Skjuts upp en månad

Ändringen görs framför allt på grund av att turneringens start skjuts fram en månad, från i september till den 6 oktober. Kan turneringen genomföras som vanligt så är finalen planerad att spelas den 9 februari.

200204 Joel Lundqvist of Frölunda celebrates with the trophy after the CHL final between Mountfield and Frölunda on February 1, 2020 in Hradec Králové. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN

I Sverige finns Luleå, Färjestad, Rögle och Skellefteå med i turneringen tack vare sina tabellplaceringar i SHL i våras. Dessutom så finns Frölunda – som vunnit turneringen hela fyra gånger – med, tack vare sin vinst i turneringen tidigare under året.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!