Stora poängkungen lämnade efter succén – väljer nu mellan fyra SHL-klubbar: ”Det är konkret intresse”

Stora poängkungen lämnade efter succén – väljer nu mellan fyra SHL-klubbar: ”Det är konkret intresse”

Han lämnade Brynäs efter att ha gjort stor succé.
Nu jagas Jaedon Descheneau av fyra SHL-klubbar.
– De är konkret intresserade, där vi har något bud på bordet, säger hans agent till HockeyNews.

Det var lite av en prestigevärvning då Jaedon Descheneau för två år sedan plockades till Brynäs från den tyska ligan. Där hade forwarden visat upp ett ruggigt poängsnitt, men i SHL uteblev succén under den första säsongen. Men under vintern och våren var han en av få ljusglimtar i ett Brynäs som tvingades kvala för att hålla sig kvar.

Jagas av fyra klubbar

Descheneau fick ett enormt genombrott, och valde efter säsongen att lämna krislaget för nya äventyr. Men nu tyder ändå mycket på att det blir fortsatt spel i Sverige trots allt – men det i en ligarival till Brynäs.

200924 Brynäs Jaedon Descheneau under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Oskarshamn den 24 september 2020 i Gävle. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Enligt HockeyNews så finns det stort intresse för Descheneau i SHL från flera klubbar. Totalt ska det röra sig om hela fyra klubbar i ligan där det finns konkret intresse, där det även ska finnas ”bud på bordet”.

– Vi för en dialog med ett par klubbar i Sverige och även i Nordamerika. Vi får se vad det landar i, det kan bli tvåvägskontrakt i Nordamerika eller att återvända till SHL som det ser ut just nu. Han är öppen för båda, säger agenten Martin Nilsson till sajten.

Linköping intresserade

Descheneaus succésäsong har inte direkt gjort att intresset svalnat, då han bevisat att han verkligen håller i en av världens tuffaste hockeyligor.

– Så är det. Det var viktigt för honom själv också att få visa att han klarar av det och nu vet han vad SHL handlar om. Det man inte får glömma är att han har varit i en klubb som haft ett par olika tränare under samma tid och det har så klart också påverkat, säger Martin Nilsson.

191001 Brynäs Jaedon Descheneau under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Djurgården den 1 oktober 2019 i Gävle. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

Enligt HockeyNews så är Linköping en av klubbarna som visat intresse, men huruvida det är sant eller inte vill inte Martin Nilsson kommentera. Kanadensaren Descheneau gjorde 18 poäng under sin första säsong i Brynäs, men var lagets poängkung under vintern med 32 gjorda poäng på 52 spelade matcher. I kvalet mot HV71, där alltså Brynäs vann med 4-1 i matcher, gick han dock poänglös.

LÄS MER: Skrällen: NHL-svensken ryktades tillbaka till SHL – nobbar nu återkomst och avslutar karriären istället(!)

Få våra nyhetsbrev!