Skrällen: NHL-svensken ryktades tillbaka till SHL – nobbar nu återkomst och avslutar karriären istället(!)

Han ryktades tillbaka till SHL.
Nu avslutar Stanley Cup-vinnaren Carl Gunnarsson karriären.
”När jag nu hänger upp mina skridskor för sista gången vet jag inte hur min framtid ser ut”‚ skriver han.

Carl Gunnarsson har länge varit en omtyckt och hyllad back i NHL, men nu hade han ett utgående kontrakt och han länge varit öppen med att han mycket väl kan ha gjort sitt i Nordamerika. Backen har haft ett par riktigt skadefyllda säsonger de senaste åren, och han har därför öppnat för en flytt tillbaka till Sverige.

Avslutar karriären

Så sent som i maj öppnade han verkligen dörren för Örebro, där han fick sin hockeyuppfostran. Han menade dock att det var beroende på hur hans skadade knä skulle läka, och nu står det klart att det inte blir någon flytt hem till Sverige. Och det blir inte heller någon fortsättning i en tredje NHL-klubb.

St. Louis Blues’ Carl Gunnarsson, of Sweden, carries the Stanley Cup after the Blues defeated the Boston Bruins in Game 7 of the NHL Stanley Cup Final, Wednesday, June 12, 2019, in Boston. (AP Photo/Charles Krupa)

I stället har Gunnarsson beslutat sig för att avsluta hockeykarriären. 35-åringen skriver själv i ett ärligt och öppet brev på St. Louis Blues hemsida om beslutet, och hur mycket hockey betytt för honom.

”När jag nu hänger upp mina skridskor för den allra sista gången så vet jag inte hur min framtid ser ut. Men det jag vet är att jag kommer älska sporten ishockey, oavsett hur svårt hon gör det. Så jag vill tacka henne, ishockeyn, för att jag fått chansen älska henne och för allt hon gett mig. Jag vill tacka alla fans, vänner, ledare, coacher, lagkamrater och alla jag mött under min karriär”, skriver han.

”Kommer sakna det mest”

Carl Gunnarssons främsta merit är att han för tre år sedan vann Stanley Cup med St. Louis Blues, och i finalen var han rejält framstående med bland annat ett mål i en av finalmatcherna.

”Det får mig alltid att nypa mig själv i armen för att jag knappt kan tro på det. Att ha den typen av personlig framgång har aldrig varit viktigt för mig. Jag har alltid lärt mig att laget kommer först, och det är absolut det bästa med hockeyn – laget. Bandet som bilades mellan lagkamrater är någonting du inte hittar någon annanstans, och det är det jag kommer sakna mest nu när jag slutar”‚ skriver han.

150110 St Louis Carl Gunnarsson under uppvärmningen inför ishockeymatchen i NHL mellan St Louis Blues och Carolina Hurricanes den 10 januari 2015 i St Louis. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Carl Gunnarsson har gjort hela tolv raka säsonger i NHL, i två olika lag. Han inledde i Toronto Maple Leafs och fick sedan till St. Louis Blues, där han växte fram som en riktig publikfavorit, och under året som Blues vann Stanley Cup var han en bjässe i backuppsättningen, med sin defensiva skicklighet.

Under åren har det även blivit två VM-brons och ett VM-silver.

LÄS MER: Jättesorgen: NHL-ikonen har tragiskt gått bort – avliden efter en hjärtattack: ”Tunga hjärtan”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!