Stora NHL-dramat i natt: Avgör med årets räddning – med 0,3(!) sekunder kvar

Victor Hedman sköt in 3–2 för Tampa Bay Lightning mot Pittsburgh Penguins.
Men gästerna fick en sista, gyllene chans.
Med 0,3(!) sekunder kvar av matchen säkrade Andrej Vasilevskij segern med en jätteparad.

Det bjöds på ett rejält tungviktsmöte i NHL i natt. Tampa Bay Lightning tog emot Pittsburgh Penguins – och det blev, som vanligt, högdramatiskt.

Svensken matchhjälte

Efter en stark andraperiod gick gästerna in med en 2–1–ledning inför den sista perioden. Den höll dock bara i sju minuter, innan Cedric Paquette kunde kvittera.

Victor Hedman of Tampa Bay Lightning during the NHL regular season game between Vancouver Canucks and Tampa Bay Lightning on December 18, 2018 in Vancouver. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Oavgjort, trodde de flesta på. Men med mindre än minuten kvar att spela kunde superstjärnan Victor Hedman från blå skjuta in 3–2.

Jättedramatiken

Målet var hans blott andra för säsongen.

– Självklart var det roligt att få avgöra, men det är också en påminnelse om att jag verkligen borde skjuta mer. I synnerhet i powerplay. Vi skjuter överhuvudtaget för lite, säger Hedman till Aftonbladet.

Årets räddning i NHL

Men dramat slutade inte där. I en sista push kom Pittsburgh Penguins så nära man kan komma – och pucken dansade på mållinjen. I den stökiga situationen stod dock Tampa-målvakten Andrej Vasilevskij för en jätteparad och räddade samtliga två poäng.

”Var ganska säker…”

På klockan återstod då bara 0,3 sekunder, och det kunde fastställas att pucken inte passerade linjen först efter en lång videogranskning.

– Jag var ganska säker på att det inte skulle dömas mål. Ju längre tid de där granskningarna tar, desto svårare brukar de ha att hitta en vinkel som kan visa att pucken gått in, säger matchhjälten Victor Hedman.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!