Stora knallen: Stjärnsvensken nära återkomst till SHL – kan flytta hem efter 600 matcher i NHL

600 matcher i NHL.
Nu uppges Carl Söderberg överväga en flytt till SHL.
– Vi har kontakt, säger Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård till Kvällsposten.

Carl Söderberg gjorde sanslösa 60 poäng för Linköping under sin sista SHL-säsong, så det var inte särskilt förvånande att han fick chansen i Nordamerika. Han inledde sin karriär på andra sidan Atlanten i Boston Bruins, men trejdades senare till Colorado Avalanche där han växte fram som en stjärna.

Kan återvända

Under sin poängmässigt bästa säsong noterades svensken för hela 51 poäng och för bara två år sedan svarade han för hela 47 poäng för Colorado Avalanche. Under vintern och våren har det dock gått tyngre, och Söderberg har nu ett utgående kontrakt i NHL.

Carl Söderberg, Tre Kronor
190802 Ishockeyspelaren Carl Söderberg i NHL-klubben Arizona Coyotes poserar för ett porträtt den 2 augusti 2019 på Limhamn. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / Cop 166

Under alla åren i Nordamerika har Söderberg pratat gott om sin moderklubb Malmö Redhawks, och han har varit öppen för att det någon gång i framtiden kan bli en återkomst i klubben som fostrade honom. Den tiden kan vara inne redan nu för 35-åringen, enligt nya uppgifter från Kvällsposten.

Bekräftar kontakt

Tidningen skriver att Söderberg i stort sett hade räknat med en flytt till schweiziska Berns, men där ska dörren nu vara stängd och plötsligt så har Söderberg inte så många alternativ kvar för framtiden. Söderberg ska nu bara vänta in free agent-marknaden i Nordamerika, där han fortfarande kan få erbjudanden från klubbar som vill värva honom – eller så kan han välja att flytta hem.

Carl Söderberg, Tre Kronor
160914 Sveriges Carl Söderberg och Gabriel Landeskog under ishockeymatchen mellan Sverige och Europa inför World Cup of Hockey den 14 september 2016 i Washington. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87335

Kvällsposten skriver att Malmö Redhawks ska vara optimistiska om en återkomst. Klubbens sportchef Patrik Sylvegård säger att det finns kontakt, men att ingenting är klart.

– Det är en drömvärvning för alla klubbar, men jag kan direkt säga att det finns absolut ingenting klart. Han vet var vi finns, säger han.

Carl Söderberg har totalt gjort hela 597 matcher i NHL, där han svarat för 297 poäng.

LÄS MER: Jättevändningen: Profilen tvingas bort från Färjestad – nu är han istället klar för stora SHL-rivalen(!)

Få våra nyhetsbrev!