Jättevändningen: Profilen tvingas bort från Färjestad – nu är han istället klar för stora SHL-rivalen(!)

Han har tvingats bort från Färjestad trots ett år kvar på kontraktet.
Nu kommer jättevändningen för Jacob Nilsson.
Profilen har istället skrivit på för stora SHL-rivalen Frölunda.

Inför förra säsongen var Jacob Nilsson en prestigevärvning för Färjestad BK. Efter två år i Nordamerika vände den landslagsmeriterade centern hem till Sverige igen och skrev på ett tvåårskontrakt med FBK.

Lämnar FBK

Men efter bara en säsong har han nu tvingats bort från Värmland, trots ett år kvar på kontraktet. FBK har radat upp drömvärvningar efter att senaste säsongen tog slut och 27-åringen får helt enkelt inte plats i truppen längre.

Jacob Nilsson, Färjestad
210225 Färjestads Jacob Nilsson jublar med lagkamrater efter 3-3 under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Leksand den 25 februari 2021 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 / FK0049

Därmed får han lämna SHL-laget efter bara en säsong. Där det blev 23 poäng på 50 matcher i SHL.
– Att komma in och någonstans försöka ersätta både Marcus ”Lilliz” Nilsson och i viss mån också Linus Johansson i sitt spelsätt var en tung uppgift. Med tanke på att Linus nu har återvänt, samt att vi fick in Jacob de la Rose så blir centersidan trång. Där känner vi att vi inte kan erbjuda varken speltid eller roll som det var tänkt för Jacob Nilsson. Vi har därför kommit överens om att gå åt varsitt håll, säger klubbens general manager Peter Jakobsson i ett pressmeddelande.

Till Frölunda

Nilsson har inte motsvarat de högt ställda förväntningarna på honom och knuffas nu bort efter Färjestads många stjärnvärvningar inför den kommande SHL-säsongen.
– Han satte personligt poängrekord i SHL under säsongen som gick, och han har enligt mig fått lite orättvis kritik mellan varven. Jacob har under hela den här processen varit ett proffs på alla sätt och vis, säger GM Jakobsson i pressmeddelandet.

Jacob Nilsson, Färjestad
210304 Färjestads Jacob Nilsson deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Linköping den 4 mars 2021 i Karlstad. Foto: Jeanette Dahlström / BILDBYRÅN / COP 246 / JD0006

Kort efter FBK:s officiella avsked till Jacob Nilsson kom sedan nästa överraskande besked. Karriären fortsätter nämligen i SHL och centern har nu skrivit på för stora SHL-rivalen Frölunda.

”Utmaning”

Där han har skrivit på ett ettårskontrakt och nu ser fram emot flytten till Göteborg.
– Det är en fantastisk förening och jag behöver en ny utmaning. Jag hade ett bra samtal med Roger (Rönnberg) och det blev jag peppad av. Jag ser fram emot en säsong med Frölunda i ett kokande Scandinavium, säger nyförvärvet i sin första intervju.

Jacob Nilsson gjorde 2 matcher i NHL och 53 poäng på 123 matcher i AHL under sina två säsonger i Nordamerika. Innan dess spelade han för Mora i både SHL och HockeyAllsvenskan samt flera säsonger i Tingsryd.

Gillar du den här värvningen? Dela artikeln och säg vad du tycker!

LÄS MER: Färjestads glädjebesked: Får låna in talang från klassiska NHL-klubben

Få våra nyhetsbrev!