Stora glädjebeskedet: Succésvensken återvänder till SHL igen – får lämna NHL-laget

Stora glädjebeskedet: Succésvensken återvänder till SHL igen – får lämna NHL-laget

Här kommer ett riktigt glädjebesked för Rögle.
Stjärnan Nils Höglander återvänder till SHL igen.
I dag blev det klart att han får lämna Vancouver Canucks i höst.

Förra sommaren draftades Nils Höglander av Vancouver Canucks. I april skrev han även NHL-kontrakt med Canucks.

Klar för SHL

Men då var det rejält oklart var 19-åringen skulle spela i höst. Nu har det officiella beskedet kommit.

Nils Höglander, Rögle
200420 Nils Höglander under en träning med Rögle den 20 april 2020 i Ängelholm. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92488

Rögle meddelar i ett pressmeddelande att Höglander blir kvar i SHL i höst.
– Jag kommer att vara här och träna och spela för Rögle tills jag ska åka över på Vancouvers camp i mitten av november. Det känns bra, säger Höglander i ett uttalande på klubbens officiella webbplats.
– Det blir perfekt för mig att komma igång med säsongen här och sen åka över till deras träningsläger. Sen får vi se hur det går, antingen tar jag plats eller så kommer jag tillbaka.

Inget AHL-spel

Kommande NHL-säsongen lär inte starta förrän runt årsskiftet på grund av det kraftigt försenade Stanley Cup-slutspelet i år. Om inte Höglander skulle ta en plats i Canucks NHL-trupp lär han med största sannolikhet återvända till Rögle igen för att spela klart säsongen i Sverige.

Nils Höglander, Rögle
200225 Rögles Nils Höglander under ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Örebro den 25 februari 2020 i Malmö. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35743

Det är inte aktuellt med AHL-spel för svenske forwarden i dagsläget. Det här blir Höglanders tredje säsong i SHL Senaste säsongen blev det 9 mål och totalt 16 poäng på 41 matcher.

Sedan tidigare har Nils Höglander spelat för Timrå och AIK. Där det blev totalt 15 poäng på 58 matcher i HockeyAllsvenskan.

LÄS MER: SHL-duon stannar i Sverige – klara för topplaget som presenterar sex(!) nya i dag

Få våra nyhetsbrev!