SHL-duon stannar i Sverige – klara för topplaget som presenterar sex(!) nya i dag

SHL-duon stannar i Sverige – klara för topplaget som presenterar sex(!) nya i dag

Vilken chockstart på veckan.
Timrå presenterar hela sex spelare på måndagen inför kommande säsong.
Där två av dem kommer från SHL.

Det har varit på gång ett bra tag. Men nu är det officiellt att Timrå värvar två nya spelare från SHL.

Värvar SHL-duo

På måndagen började Timrå veckan på allra bästa sätt genom att presentera hela sex nyskrivna kontrakt för kommande säsong. Där fyra av dem är spelare som förlänger och så nyförvärven Jacob Blomqvist samt Viktor Lodin.

Jacob Blomqvist, Brynäs
200229 Brynäs Jacob Blomqvist under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Brynäs den 29 februari 2020 i Jönköping. Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN / Cop 258

Blomqvist kommer närmast från spel i Brynäs och Lodin från Örebro.
– Det känns jättebra med Timrå och jag är väldigt förväntansfull inför säsongen. Laget ser oerhört giftigt ut och jag vill verkligen vara med och hjälpa till att skjuta Timrå tillbaka till SHL. Jag har pratat med några grabbar i laget som jag känner sen tidigare och alla har bara bra saker att säga om klubben och Sundsvall/Timrå, säger nyförvärvet Blomqvist till klubbens webbplats.

6 spelare klara

Jacob Blomqvist gjorde sex raka säsonger i Brynäs och var även lagkapten under tre av dem. Medan 21-årige Viktor Lodin har svarat för 63 SHL-matcher hittills.
– Det är en spelare som jag har följt under många år. Han är en stor talang som har alla möjligheter att utvecklas och bli en toppspelare hos oss. Det är en spelare med ett bra spelsinne och jag hoppas på många poäng från honom denna säsong, säger sportchefen Kent ”Nubben” Norberg om Lodin.

Viktor Lodin, Örebro
191019 Örebros Viktor Lodin deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och HV71 den 19 oktober 2019 i Örebro. Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN / Cop 104

På måndagen meddelade även Timrå att man förlängt med ytterligare tre spelare i form av Filip Westerlund, Erik Walli Walterholm och Johan Lindblom. Dessutom så flyttar man upp egna produkten William Eckmyhl till A-laget för att spela sin första seniorsäsong i höst.

LÄS MER: Oroande beskedet: Svenske NHL-storstjärnan tvingas stanna hemma inför NHL-återstarten

Få våra nyhetsbrev!