Stjärnduons absolut sjuka natt i NHL – får fansen att buga(!) på läktaren efter jättekrossen

Duon Connor McDavid och Leon Draisaitl gjorde i natt fem poäng – vardera!

Connor McDavid har länge ansetts vara världens bästa hockeyspelare, och Leon Draisaitl gjorde förra säsongen visserligen hela 105 poäng. Men sättet som de båda Edmonton Oilers-stjärnorna spelat på i år saknar nästan motstycke.

Makalösa showen

Efter ytterligare en supermatch, i natt mot Nashville Predators som blev demolerade, så ställs nu frågan på allvar i Nordamerika: Har en duo någonsin varit bättre än de båda?

Edmonton Oilers left wing James Neal, right, celebrates with center Connor McDavid (97) after scoring a goal during the first period of the team’s NHL hockey game against the New York Islanders, Tuesday, Oct. 8, 2019, in Uniondale, N.Y. Oilers center Leon Draisaitl is at back left. (AP Photo/Kathy Willens)

Ställningen mot Nashville i natt var visserligen bara 3-3 efter två perioder – men sedan klev de båda superstjärnorna, som dessförinnan hade gjort två poäng vardera, in i handlingen på riktigt.

Gjorde 10 poäng

Inom loppet av fem(!) minuter i den tredje perioden så gjorde Leon Draisaitl hela tre mål, och totalt så gjorde han fyra i matchen. Connor McDavid gjorde också ett av målen, och spelade dessutom fram till två ytterligare.

Totalt gjorde de båda megastjärnorna fem poäng vardera i matchen. Leon Draisaitl leder NHL:s poängliga med alldeles makalösa 107 gjorda poäng på 66 spelade matcher. Connor McDavid ligger ”bara” tvåa med 94 poäng på 60 matcher.

Och efter matchen så pratar alla om showen, och på läktaren visades uppskattning. De tillresta Edmonton-supportrarna valde nämligen att, när Draisaitl närmade sig, buga åt spelaren.