Stjärnans stora kritik mot Leksand – efter att ha dumpats med bara dagar kvar till SHL-premiären

Han dumpades med bara dagar kvar till SHL-premiären.
Nu riktar Sebastian Wännström stor kritik mot Leksand.
– Det har inte varit roligt att inte få vara med när jag älskar att spela ishockey, säger han till Aftonbladet.

SHL-premiären är bara dagar bort och lagen gör nu sina sista förberedelser inför den nya säsongen. Men för Leksand så blir det utan Sebastian Wännström.

”Har inte varit roligt”

Forwarden värvades till klubben inför den gångna säsongen, med förhoppningar om en förstärkt offensiv och ordentlig poängproduktion. Men värvningen blev en flopp, och det blev bara 14 gjorde poäng för Wännström under debutsäsongen.

Leksand, SHL
190914 Leksands Sebastian Wännström jublar efter 1-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Malmö Redhawks den 14 september 2019 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173

Under försäsongen så har Wännström varit petad helt, och under onsdagen kom beskedet att han dumpas och i stället går till finska Ässät. Nu riktar han stor kritik mot sin förre arbetsgivare.

– Det känns inte som att jag alls fanns med planeringen inför säsongen från början, jag tycker inte ens att jag har fått chansen att visa upp mig. Det har inte varit roligt att inte få vara med när jag älskar att spela ishockey, det är klart att jag inte varit nöjd när jag inte kunnat fokusera på att ha kul. Det här har inte varit planen och jag har inte haft insikten att det skulle bli så här, säger Sebastian Wännström till Aftonbladet.

”Ingen kommunikation alls”

Wännström menar även att hans produktion i laget inte varit alltför usel.

– Jag tycker väl att min personliga insats gick i linje med övriga laget, det var upp och ner under säsongen. Jag tycker också att det inte blev så mycket speltid under säsongen som jag vill ha, säger han.

200903 Leksands Sebastian Wännström under ishockeymatchen i Skoda Trophy mellan Malmö Redhawks och Leksand den 3 september 2020 i Södertälje. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Han menar dessutom att kommunikationen med Björn Hellkvist, ny tränare i laget inför säsongen, varit bristande.

– Det har inte varit så mycket kommunikation alls. Det är på slutet vi har sagt att vi ska fortsätta att vara professionella mot varandra, säger han.

Leksand har annars gjort ett starkt fönster, då man hittills värvat in Otto Paajanen, Matt Caito, Patrik Norén, Carter Camper och Peter Cehlarik. Samtidigt har man fått behålla samtliga nyckelspelare inför kommande säsong.

LÄS MER: Superskrällen: Världsstjärnan kan göra den mest oväntade flytten – och inleda säsongen i Europa

Få våra nyhetsbrev!