Superskrällen: Världsstjärnan kan göra den mest oväntade flytten – och inleda säsongen i Europa

Han vann NHL:s poängliga.
Nu kan Leon Draisaitl inleda säsongen i Tyskland(!).
–  Vi kommer fortsätta att prata med honom och se vad som händer, säger huvudtränaren Uwe Krupp.

Leon Draisaitl har länge varit en av NHL:s mest spännande spelare. Men de två senaste säsongerna har tysken, på grund av sin poängproduktion, växt fram till en av ligans allra största stjärnor.

Vann poängligan

Säsongen 2018/2019 gjorde Draisaitl makalösa 105 poäng på 82 matcher – och under hösten, vintern och våren som varit så lyckades han växla upp ytterligare. På grund av en förkortad grundsäsong så blev det bara 72 matchers spel, men han lyckades ändå smälla dit hela 110 poäng.

Ryan Spooner, Leksand
Edmonton Oilers’ Ryan Spooner (23) celebrates his goal against the Winnipeg Jets with teammate Leon Draisaitl (29) first period NHL hockey action in Winnipeg, Manitoba, Thursday, Dec. 13, 2018. (John Woods/The Canadian Press via AP)

Det ledde till poängligavinst i hela ligan, och tillsammans med Connor McDavid bildar han NHL:s allra giftigaste duo. Nu kommer sensationella uppgifter om att Draisaitl kan inleda säsongen i Tyskland.

Kan spela i Tyskland

Nästa säsong av NHL är rejält uppskjuten på grund av coronaviruset, och väntas inte starta förrän i december. Tills dess så tränar Draisaitl med det tyska laget Kölner Haie, och rapporter gör gällande att matchspel är aktuellt.

–  För tillfället frågade han bara om han kunde få träna med oss. Mer än så har inte sagts. Men det är fantastiskt att vi är hans klubb. När det kommer till om han ska spela med oss kommer vi att fortsätta att prata med honom och se vad som händer, säger tränaren Uwe Krupp till tysk media, enligt Hockeysverige.

191206 Leon Draisaitl of the Edmonton Oilers during the NHL regular season ice hockey game between Edmonton Oilers and Los Angeles Kings on december 6, 2019 in Edmonton. Photo: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Sajten skriver visserligen att en hel del behöver klaffa innan en affär kan gå i lås. Edmonton Oilers behöver bland annat ge sin tillåtelse, och Kölner Haie behöver dessutom betala en rejäl summa för att försäkra spelaren.

I SHL har det sagts nej till korttidskontrakt, men de lägre divisionerna har gett okej vilket har lett till profilstarka namn till framför allt Hockeyallsvenskan. Men ett namn i Leon Draisaitls kaliber har ännu inte sajnat för någon europeisk klubb.

LÄS MER: Tidernas skönaste hockeyvariant: Spelaren försvinner till bänken – sekunder senare är kanadensarna tokborta

Få våra nyhetsbrev!