Tidernas skönaste hockeyvariant: Spelaren försvinner till bänken – sekunder senare är kanadensarna tokborta

Det är någonting alldeles särskilt med varianter som leder till mål.
Speciellt när de sker i hockey.
Som den gången Lettland med ett byte(!) trollade bort hela Kanada.

Få saker är så tillfredsställande som när ett lag får till något de verkligen övat på under träning och lyckas förvalta det under en match. I fotbollen ser man ofta frisparks- eller hörnvarianter som leder till mål, men i hockeyn är det inte lika vanligt.

Sanslösa varianten

Visst kan man se lag som kanske tränar på en viss uppställning eller ett visst spel direkt efter tekning, eller i powerplay – men mitt under ett öppet spel är inte lika vanligt. Därför är det nästan extra glädjande när ett lag lyckas få till någonting som verkligen är inövat.

Foto: Skärmdump/Youtube

Ett tydligt exempel på det är ett mål som Lettland gjorde under OS i Sotji 2014 – dessutom mot självaste Kanada. Och dessutom när man hade tekning på egen plahalva.

Trollar bort hela Kanada

När man ser videon från en början är det svårt att uppfatta vad som egentligen händer – men tittar man noggrant förstår man verkligen hur genialiskt gjort det är. Lettland vinner tekningen – och direkt så sticker en spelare ut till avbytarbåset.

Foto: Skärmdump/Youtube

Anledningen: Så att en lagkamrat kan hoppa in – bakom Kanadas backar – och när passningen väl sitter på bladet så blir målet ett faktum. Lettland förlorade visserligen matchen mot Kanada, men visst går det väl att konstatera att de förtjänar något slags uppmärksammade för drömmålet?

Få våra nyhetsbrev!