Stjärnan dumpades av SHL-klubben – nu är han stekhet och jagas av 5(!) SHL-konkurrenter

Han tvingades lämna Skellefteå AIK.
Men nu kan Robin Alvarez ändå bli kvar i SHL.
Då hela fem SHL-konkurrenter jagar 32-åringen, enligt Norran.

Senaste säsongen blev väldigt bra för Robin Alvarez. Han gjorde sin poängbästa säsong i SHL någonsin och prickade in 29 poäng totalt.

Lämna SHL-laget

Men trots succésäsongen fick han ändå lämna Skellefteå AIK i våras. Detta på grund av att kontraktsförhandlingarna bröt samman och parterna gick skilda vägar.

Robin Alvarez, SHL
200227 Skellefteås Robin Alvarez jublar efter 3-3 under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Skellefteå den 27 februari 2020 i Gävle. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Trots att Alvarez verkligen ville stanna kvar i Skellefteå. Sedan dess har han haft som mål att hitta en annan SHL-klubb till nästa säsong.

5 SHL-lag jagar

Det ser även väldigt ljust ut då 32-åringen är stekhet på transfermarknaden just nu. Där hela fem SHL-konkurrenter visat intresse för skåningen, rapporterar lokaltidningen Norran.
– Det finns som sagt intressen från fem SHL-klubbar – men alla avvaktar. Hur långt det är från att något kan bli klart – det vet man inte, säger han till tidningen.

Robin Alvarez, SHL
200116 Skellefteås Robin Alvarez deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Skellefteå den 16 januari 2020 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Alvarez har även fått ett anbud från en KHL-klubb.
– Det har varit en klubb i KHL som visat intresse. Det var ett av bottenlagen som hörde av sig. Men ska man åka dit så ska det vara värt pengarna och det ska passa med familjen – för jag kommer inte åka till Ryssland utan min familj. Så det var aldrig aktuellt, säger han i intervjun.

Robin Alvarez har gjort totalt 273 matcher och 115 poäng i SHL genom åren för klubbarna Malmö, Djurgården och Skellefteå AIK. Mycket talar för att det blir en fjärde klubb till hösten.

LÄS MER: BOMBEN: SHL-klubben överens med båda(!) superstjärnorna – vädjar nu till fansen om hjälp

Få våra nyhetsbrev!