BOMBEN: SHL-klubben överens med båda(!) superstjärnorna – vädjar nu till fansen om hjälp

Båda vill till Brynäs.
Nu ber SHL-klubben om hjälp för att säkra Patrik Berglund och Simon Bertilsson.
– Nu måste vi kraftsamla för att lösa pengarna och få till affären, säger klubbdirektör Michael Campese.

När Patrik Berglund förra sommaren gick till Djurgården, efter många, många år i NHL, så var det SHL:s stora prestigevärvning. Nu är han nära att göra ytterligare en chockflytt.

Helt överens(!)

Efter bara ett år i Stockholm så står det nästan mer eller mindre klart att han kommer att lämna Dif. Anledningen är att Djurgårdens ekonomi blivit ansträngd under coronauppehållet, och Berglund är således klubblös och fri att söka andra klubbar.

191029 Djurgårdens Patrik Berglund under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Rögle den 29 oktober 2019 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Den andra klubben ser nu ut att bli Brynäs. Under de senaste veckorna har uppgifter cirkulerat om att Gävle-klubben erbjudit stjärnan ett kontrakt, och nu bekräftar man dessutom att man är helt överens.

”Vi måste kraftsamla”

Det är man även med backstjärnan Simon Bertilsson, som var en av SHL:s bästa backar innan han lämnade för spel i KHL. Nu ber klubben om hjälp från fans och företag för att säkerställa affärerna.

– Vi har fått en möjlighet att värva både Patrik Berglund och Simon Bertilsson. Berglund på ett tvåårskontrakt och Bertilsson på fyra år. Spelarna vill till oss och vi vill ha dom här, nu måste vi kraftsamla för att lösa pengarna och få till affären, säger Michael Campese.

Simon Bertilsson
191110 Ishockey, Karjala Tournament, Finland – Sverige: Simon Bertilsson #15, SWE during the ice hockey game in Karjala Cup match between Finland and Sweden on November 10, 2019 at the Hartwall Arena in Helsinki, Finland. (Tomi Hänninen/Newspix24) © Bildbyrån

Berglunds kontrakt är på två år, samtidigt som Bertilssons – om Brynäs får in tillräckligt med pengar – är på hela fyra år.

– De skulle tillföra massor. Vi pratar om två stora vinnarskallar med tydliga spetsegenskaper i sina respektive positioner. I Patrik Berglunds fall handlar det om en av våra största externa värvningar i modern tid. Vi har haft förmånen att utveckla ett gäng fantastiska spelare genom våra egna led, men gällande värvningar utan anknytning till Brynäs IF skulle Berglund med elva ordinarie säsonger i NHL bakom sig vara av en annan dignitet än det vi rekryterat på många, många år, säger Campese.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!