Stig Salmings hjärtskärande bekännelse – efter hårda kritiken mot Börje Salmings hyllning: ”Jag blir ledsen”

Brynäs tog beslutet att föreviga Börje Salming i taket.
Det väckte oerhört starka reaktioner och stor kritik.
– Jag blir ledsen och besviken, säger nu Stig Salming enligt Hockeypuls.

Den 11 februari ska Börje Salming hedras med en alldeles egen hyllningsmatch i form av ”Game for Börje”. Där veteranlag från Tre Kronor och Toronto Maple Leafs ska spela på isen och hela matchens syfte är att samla in pengar till forskningen om ALS.

Börjes hyllning

Brynäs har även bestämt sig för att hylla Salming lite extra i samband med matchen genom att göra ”den ultimata hyllningen”, som de själva kallar det. Nämligen att hissa en vepa av hans tröjnummer 17 till taket i hemmaarenan Monitor ERP arena.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stig Salming, Börje Salming, Brynäs
190126 Brynäs legendarer Börje Salming (m) med Stig Salming (v) på läktaren under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Linköping den 26 januari 2019 i Gävle. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN / Cop 210

En fin gest som de allra största klubbikonerna förtjänar, men problemet är att många inte anser att Börje Salming är en klubbikon i Brynäs. Beslutet om vepan har nu väckt starka reaktioner i supporterhåll och runt om i hockey-Sverige.

LÄS MER: Oväntade supporterilskan mot Brynäs fina hyllning till Börje Salming – sågar nu beslutet: ”Stort övertramp”

Stora kritiken

Börjes bror Stig Salming har nåtts av de kritiska rösterna och reaktionerna gör honom oerhört besviken. Han vill också förtydliga att han själv inte haft något med beslutet att göra utan att det varit helt upp till Brynäs.
– Naturligtvis har jag läst det och jag blir ledsen, eller kanske mer besviken att folk inte kan respektera styrelsen och Brynäs välvilja för att hedra Börje och att göra något fint för det som komma skall. Jag förstår inte de journalister som yttrar sig på det sättet som de gör. Jag har upplevt så mycket positivt runt allt som varit och hur jag blivit bemött av massmedia i denna period. Därför är det så tråkigt nu när vi närmar oss en så fin avslutning att det ska bli så här, säger han i en intervju enligt Hockeypuls.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stig Salming, Brynäs
221126 Stig Salming på läktarplats under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och HV71 den 26 november 2022 i Gävle. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN / COP 210 / KJ0090

Framförallt är storebror Stig besviken på svenska medier som bidragit till att öka kritiken mot beslutet.
– Det har alltid funnits folk som tycker saker men att journalister ska försvara det, som många unga journalister gjort, och valt att stödja deras kritik det förstår jag inte vitsen med istället för att se den goda saken, säger han i intervjun.

LÄS MER: Bianca Salming avslöjar pappa Börjes sista gåva till henne – vackra gesten: ”Det var inget för honom”

Nu hoppas han inte att det här ska överskugga det fina som ”Game for Börje” står för och hur många människor det ska hjälpa.
– Jag menar att folk anonymt skriver i tidningen har de gjort i alla tider. Det finns det alltid men journalisterna har ett större ansvar i sådana här frågor tycker jag. Nu säger jag inte mer om det här annat än att det är tråkigt att folk valt att välja det negativa istället för att se det fina, erkänner Stig Salming.

Vad tycker du om hyllningen till Börje Salming? Dela artikeln och säg din åsikt!