Stenhårda kritiken mot Frölunda efter jättesnackisen i SM-slutspelet – vädrar sin stora besvikelse: ”De har gått på det”

Frölunda tvingar fram en sjunde match i semifinalen.
Då vädrar Skellefteå AIK sin stora kritik efter andra raka förlusten.
– Domarna har gått på det här mediaspelet, säger en irriterad Jonathan Johnson till Norran.

Frölunda lyckades återigen vinna en andra raka måstematch. Trots det utsatta laget med 1-3-underläge i semifinalserien mot Skellefteå AIK så har man nu utjämnat och tvingat fram en sjunde och avgörande drabbning.

Frölunda vann

Det har förvandlats till en stekhet semifinalserie mellan de båda lagen och den sjätte matchen inleddes på ett väldigt speciellt sätt. För fick Jonathan Johnson utvisning efter knappt två minuter och kort efter åkte brorsan Andreas Johnson på matchstraff för en bentackling på Frölundas Linus Nässén.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frölunda, SHL
240416 Frölundas Isac Born och Nicklas Lasu under semifinal sex i SHL mellan Frölunda och Skellefteå den 16 april 2024 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0651

Frölunda vann matchen hemma i ett kokande Scandinavium med 3-1 och efter slutsignalen var Skellefteå AIK rejält missnöjda.
– När man spelar här i Scandinavium har man märkt att man har väldigt mycket tid i utvisningsbåset, sa tränaren Robert Ohlsson till TV4.

Riktar nu kritik

Även Jonathan Johnson riktar tydlig kritik mot både domarna och Frölunda, för att de påverkat domarna med sitt gnäll. Samtidigt som han försvarar sin bror.
– Med tanke på hur matchserien har varit så tycker jag kanske att det är en tvåa, säger han till lokaltidningen Norran.
– Jag tycker att vi får alldeles för mycket utvisningar emot; domarna har gått på mediaspelet efter förra matchen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Roger Rönnberg, Frölunda,
240416 Frölundas tränare Roger Rönnberg under semifinal sex i SHL mellan Frölunda och Skellefteå den 16 april 2024 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0651

Johnson skickar en tydlig passning till sina semifinalmotståndare på frågan om Frölunda har fått fördelar från domarkåren.
– Vet inte, men det var ju någon som var ute och gnällde efter förra matchen om jag hörde och såg rätt…, säger Jonathan i intervjun.

LÄS MER: Håkan Loob slår tillbaka mot kritiken om varför ingen slagit hans otroliga målrekord i NHL: ”Det är förvånande”

På onsdagen kom beslutet att Andreas Johnson bestraffas med två matchers avstängning och missar därmed ”Game 7”-matchen på torsdag kväll. Samt en eventuell förstamatch i finalen om Skellefteå AIK skulle gå dit.

Han tvingas även betala 31 250 kronor i böter för sitt matchstraff.

Vad tycker du om kritiken mot Frölunda? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev