Roger Rönnberg avslöjar egna spelarnas ilska mot honom – orden inför dramat som fick alla att se rött: ”Vad fan håller du på med!?”

Frölunda tvingar fram en sjunde och avgörande match mot Skellefteå.
Nu avslöjar Roger Rönnberg spelarnas ilska mot honom – innan matchen.
– Hela laget sa: ”Vad fan håller du på med!?”, säger Rönnberg.

Semifinalserien mellan Frölunda och Skellefteå kan inte bli mer dramatisk, och efter att ha misslyckats med två raka matchbollar så kommer nu allting att avgöras med en sjunde och avgörande match, i Skellefteå. Frölunda vann både den femte och i går den sjätte matchen, med kniven mot strupen.

Avslöjar spelarnas ilska

Men för Roger Rönnberg var det inte bara glada miner i hans lag trots det. Redan inför matchen var spelarna rejält upprörda på honom, och anledningen var ett citat till TV4 efter att Frölunda vunnit den femte och avgörande matchen. Han hade då sagt i tv att TV4 borde betala Frölunda extra för att man alltid ”tar serier till sju matcher”, och det var inte alla som uppskattade det.

240412 Frölundas tränare Roger Rönnberg under semifinal fyra i SHL mellan Frölunda och Skellefteå den 12 april 2024 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Hans spelare menade nämligen att Rönnberg var ute på hal is.

– Jag var rädd att jag ”jinxade” bort vår chans att spela match sju på förra presskonferensen. För då började jag yra om match sju och att TV4 skulle betala oss extra pengar för det. Så hela laget sa: ”Vad fan håller du på med!? Vi spelar match sex först. Den kommer alltid före match sju”, säger Rönnberg.

Stora hyllningen

Roger Rönnberg var inte helt nöjd med Frölundas insats i tisdagens sjätte match, men hyllade lagets inställning.

– Det är ett häftigt lag jag har att coacha karaktärsmässigt. Där sviker de mig aldrig. Det jag behöver påminna dem om är i spelet ishockey. Att vi också kan spela hockey, de är så jäkla sugna på att tävla, säger han, enligt Aftonbladet.

240416 Frölundas Isac Born och Nicklas Lasu under semifinal sex i SHL mellan Frölunda och Skellefteå den 16 april 2024 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Frölunda har vänt 1-3 i matcher till 3-3. När lagen möttes 2017 gjorde Frölunda samma sak, och vann sedan den sjunde och avgörande. Det är dock ingenting han tänker på nu.

– Jag håller inte på med sådant. Nästa steg blir att man måste skaffa sig gosedjur som maskot och sådana grejer. Jag tror inte på sådant. Jag tror på att man måste göra rätt saker ute på isen. Att spela och göra rätt. I dag är vi rätt slarviga i spelet, däremot inte i tävlingen. Fantastisk attityd på spelarna.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev