Håkan Loob slår tillbaka mot kritiken om varför ingen slagit hans otroliga målrekord i NHL: ”Det är förvånande”

1988 gjorde Håkan Loob det otroliga med 50 mål i NHL.
Ingen annan svensk har lyckats upprepa det sedan dess.
Nu slår svenske ikonen tillbaka mot kritiken över hans målrekord.

Han var något alldeles speciellt på isen, den gode Håkan Loob. Den så skicklige hockeyspelaren från Gotland skulle komma att bli en av Sveriges främsta genom tiderna.

Loobs målrekord

Än i dag har han flera rekord som fortsätter att stå sig starka i SHL så många, många år senare. Loob har dessutom ett mycket svårslaget målrekord i NHL som ingen svensk har lyckats slå, varken Peter Forsberg eller Mats Sundin.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Håkan Loob, hockey
880101 Ishockey, NHL, Håkan Loob, Calgary Flames. Foto: BILDBYRÅN / BILDBYRÅN / kod DIA

Säsongen 1987-88 gjorde Håkan Loob hela 50 mål i NHL för Calgary Flames och det är en drömgräns som visat sig vara omöjlig för alla svenskar att nå i Nordamerika. Och då har väldigt många försökt.

Forsberg jagade

I år var det Filip Forsberg som tog sig an utmaningen och hade målrekordet inom sikte men lyckades bara nå upp till 48 mål i grundserien för Nashville Predators. Därför är ”Looben” fortsatt den svensk som gjort flest mål under en NHL-säsong.
– Jadå, det är både förvånande men också jättekul givetvis. För det nämns ju varje år när det inte slås, så det är bara trevligt, säger han till Radiosporten.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Håkan Loob, hockey
240102 TV-commentators Chris Härenstam and Håkan Loob ahead of the 2024 IIHF World Junior Championship quarter final between Sweden and Switzerland on January 2, 2024 in Gothenburg. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / JZ0480

Håkan Loob slår också tillbaka mot kritiken att det ska ha varit lättare att göra mål förr i tiden jämfört med numera och därför kan hans målrekord leva så länge.
– Det går att göra mål i dag också för att materialet man använder sig av, klubbor osv, är ju betydligt mycket bättre än vad vi hade på min tid. Så det kommer säkert att slås, säger legendaren i intervjun.

LÄS MER: HockeyAllsvenskans helt klockrena svar efter hånet får hela hockey-Sverige att skratta högt: ”Haha så ägd”

36 långa år har målrekordet nu stått sig. Det återstår att se hur många år det fortsätter att vara Håkan Loob som gjort flest mål som svensk under en NHL-säsong.

Hur länge tror du Håkan Loobs rekord kommer att stå sig? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev