Hårda orden om Brynäs drömvärvning Jakob Silfverberg – som supportarna inte alls vill höra: ”Han kommer inte att…”

Brynäs är på väg att få superförstärkning till nästa säsong.
Allt talar för att Jakob Silfverberg flyttar hem till Gävle igen.
Men nu kommer de hårda orden om svenske NHL-stjärnan som ingen supporter vill höra.

Det var 2012 som Jakob Silfverberg lämnade Brynäs och svensk hockey senast. Då var han nybliven svensk mästare och utsedd till hela SM-slutspelets mest värdefulla spelare.

800 NHL-matcher

Flyttlasset gick till Nordamerika och där har Silfverberg varit sedan dess med 13 säsonger i NHL för Ottawa Senators och framförallt Anaheim Ducks. Det har blivit över 800 matcher i NHL och sammanlagt 373 poäng för 33-åringen som nu tar farväl av världens bästa liga.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jakob Silfverberg, hockey
170207 Ducks Jakob Silfverberg under ishockeymatchen i NHL mellan New York Rangers och Anaheim Ducks den 7 februari 2017 i New York. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87410

Inom en vecka lämnar Silfverberg Nordamerika för gott och planen är att flytta hem till Sverige igen. Med största sannolikhet återvänder den förre lagkaptenen till Brynäs igen och inom kort vet vi också om det blir HockeyAllsvenskan eller SHL han kommer att spela i.

På väg till Brynäs

Gävleklubben är bara fyra segrar bort från en återkomst till svenska högstaserien och då blir Jakob Silfverberg en drömförstärkning för att etablera sig i SHL. Svenske NHL-stjärnan har redan tagit farväl av Anaheim Ducks och har tidigare varit öppen med att det är Brynäs som gäller den dagen han flyttar hem.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jakob Silfverberg, hockey
230525 Jakob Silfverberg of Sweden in the mixed zone after a practice session during the 2023 IIHF Ice Hockey World Championship on May 25, 2023 in Riga. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0483

Men svenske hockeyexperten Per Svartvadet är inte lika övertygad om att det är en drömvärvning för Brynäs. Nu kommer han med de hårda orden som supportrarna inte alls vill höra.
– Det blir en förstärkning men han kommer inte ösa in poäng direkt. Det såg vi under VM att han har tappat en del, vilket man gör på ålderns höst. Men han kommer vara nyttig för Brynäs, säger Svartvadet till Radiosporten.

Vad tycker du om den här värvningen? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Tomas Sandström avslöjar det hånfulla ordet som han sa till Wayne Gretzky – men aldrig vågade säga till Börje Salming

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev