Stenhårda domen inför nya SHL-säsongen – storstjärna pekas ut som årets flopp: "Kommer inte leverera"

Stenhårda domen inför nya SHL-säsongen – storstjärna pekas ut som årets flopp: ”Kommer inte leverera”

Ny säsong i SHL väntar!
Då ger experten Per Svartvadet sin dom.
Om vem som blir årets flopp den här säsongen.

Det har blivit dags för ny säsong av SHL och nu ska det avgöras på isen. Lagen har fått spetsa till trupperna för ännu en jakt på det åtråvärda SM-guldet och den här veckan drar allting igång igen.

Ny SHL-säsong

En hel del nya spelare har flyttat till svensk hockey och vi säger även varmt välkommen tillbaka till Modo som gör comeback i högstaserien igen. Som alltid är det därför läge att ge förhandstips på hur SHL-säsongen kommer att sluta och det är precis vad Radiosportens expert Per Svartvadet har gjort.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peter Cehlarik, Leksand
230228 Leksands Peter Cehlarik jublar efter 3-1 under ishockeymatchen i SHL mellan Timrå och Leksand den 28 februari 2023 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / COP 108 / PO0082

Han pekar ut vilka spelare som kommer att göra upp om den så osmickrande titeln som ”årets flopp” och Svartvadet väljer tre utlandsimporter till den listan. Och det är tre nyförvärv som väntas bli stjärnspelare för sina respektive lag kommande säsong.

LÄS MER: Leif Boorks oväntade toksågning av Linus Omark – och klockrena svaret som får hela hockey-Sverige att skratta

Största floppen

Först ut är finske landslagscentern Tommi Tikka som är ny i HV71. Det är första gången i karriären som 28-åringen spelar utanför Finlands gränsen och det väcker oro hos hockeyexperten.
– Finländska spelare i SHL brukar ha problem, finländska spelare i HV brukar göra succé – historiskt sett. Nu har HV jättemånga finländska spelare och någon att kommer floppa, tyvärr för Tikka tror jag att det blir han, säger Svartvadet till Radiosporten.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Alan Quine, Malmö
230909 Malmö Redhawks Alan Quine under träningsmatchen i ishockey mellan HV71 och Malmö Redhawks den 9 september 2023 i Jönköping. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0421

Sedan är han också stark kritisk till Malmö Redhawks nytillskott Alan Quine från Nordamerika som gjort 106 NHL-matcher och 388 AHL-matcher i karriären.
– Han ska leverera poängmässigt och komma in i SHL, men hos ett bottenlag som Malmö riskerar han att bli – äh, det luktar flopp lång väg, säger Svartvadet i sin analys.

LÄS MER: Peter Forsberg avslöjar chocken när han mötte ikonen Börje Salming för första gången: ”Han är ju inte klok”

Leksandstjärna

Därefter får en tilltänkt storstjärna och poängkung en sågning och nämns som toppkandidat till att bli årets flopp. Det handlar om Peter Cehlarik som återvände till Leksand i våras och levererade fyra poäng på elva matcher i SHL-comebacken.

Nu har slovaken mycket att leva upp till efter debutsäsongen i Leksand 2020/21 som resulterade i 40 poäng på 45 matcher.
– Jag vet inte hur Chelariks form är, han har ett väldigt tungt ansvar i Leksand och jag tror inte att han kommer att leverera. Det kommer att bli en tuff säsong för Leksand och Cehlarik, tror Svartvadet.

Vem tror du blir årets flopp i SHL? Dela artikeln och säg din åsikt!