Leif Boorks oväntade toksågning av Linus Omark – och klockrena svaret som får hela hockey-Sverige att skratta

Leif Boorks oväntade toksågning av Linus Omark – och klockrena svaret som får hela hockey-Sverige att skratta

Linus Omark är tillbaka i svensk hockey igen.
Och det har inte dröjt länge innan han hamnat i bråk med hockeyprofilen Leif Boork.
Men Omarks helt klockrena svar efter oväntade kritiken får nu hela hockey-Sverige att skratta.

Det har blivit dags för ännu en säsong av svensk hockey och SHL igen. Lagen har fått göra sitt yttersta för att spetsa till trupperna ytterligare i jakten på SM-guldet och nu ska det avgöras på isen kommande året.

Omark tillbaka

Återigen är storstjärnan Linus Omark tillbaka i svensk hockey igen. Senast var det säsongen 2021/22 och få gick det väldigt bra för den finurlige forwarden i Luleå.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Linus Omark, hockey
220219 Luleås Linus Omark jublar efter ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Rögle den 19 februari 2022 i Luleå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / COP 159 / SE0080

Omark mäktade med imponerande 58 poäng på 52 matcher i grundserien och sedan ytterligare 17 poäng på 17 matcher i slutspelet. Sedan dess har han hunnit med en säsong i Schweiz med Geneve-Servette och återvänder nu till Luleå för ännu en SHL-säsong.

LÄS MER: Leif Boork väljer sin absoluta favorit av Peter Forsberg, Mats Sundin och Nicklas Lidström: ”Han hade allt”

Boorks sågning

Men det har inte direkt varit ett varmt välkomnande tillbaka från hockeyprofilen Leif Boork. Tränarveteranen går till hård attack och sågar Omark som pekas ut som den största stjärnan i SHL kommande säsong.
”Linus Omark rankas som den största stjärnan i SHL av GT:s experter. Senaste tio åren knappt några mål gjorda i Tre Kronor. Ej etablerad i NHL. Flashat runt i Finland och Schweiz och SHL. Nej den bedömningen delar jag inte när jag ser övriga namn! En Window-dresser! Upp till bevis!”, skriver en kritisk Boork på X (tidigare Twitter).

Artikeln fortsätter efter bilden.

Leif Boork, hockey
180220 Leif Boork, head coach of Sweden in the Women’s Ice Hockey Classification match between Sweden and Korea during day eleven of the 2018 Winter Olympics on February 20, 2018 in Pyeongchang. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91987

Leif Boork utvecklar sedan sina tankar och lyfter fram flera andra spelare som större stjärnor än just Omark.
”Anton Strålman rankad 11:a. Tömmernäs och Lindberg efter Omark! Joel Persson! Pär Lindholm! Anton Lander m fl. Skulle tagit alla de namnen före Linus Omark!”, skriver han på sociala medier.

De hårda orden har nått hela vägen fram till Linus Omark som nu ger sig in i ett ordbråk innan säsongsstart. SHL-stjärnans så klockrena svar får nu hela hockey-Sverige att skratta.
”Att personalen på ålderdomshemmet fortfarande ger dig tillgång till Wi-Fi:t är fan imponerande, du måste va en jävel på övertala människor! U still going strong Leffe”, skriver Omark på X.

Vad tycker du om det här klockrena svaret från Linus Omark? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Leif Boorks tydliga kritik efter att jättelöftet Leo Carlsson gjort det ”förbjudna” i hockey-VM: ”Jävla trams”

Se inlägget: