Spännande uppgifter om svenskstjärnan Filip Forsberg – ryktas nu välja mellan tre topplag i NHL

Spännande uppgifter om svenskstjärnan Filip Forsberg – ryktas nu välja mellan tre topplag i NHL

Filip Forsberg har ett utgående kontrakt med Nashville.
Men det saknas inte intresse för svenskstjärnan.
Nu pekas tre klubbar ut som aktuella i jakten på en signatur.

Filip Forsberg har länge varit en av våra mest tongivande spelare i Nordamerika. Forwards-stjärnan har dominerat fullständigt i Nashville och har år efter år legat i toppen i den interna skytteligan, och han kommer från en säsong där han svarade för hela 42 mål.

Utgående kontrakt

Det var också mycket tack vare Forsberg som laget tog sig till slutspel, men väl där fick man möta Stanley Cup-favoriten Colorado Avalanche, och då hade man inte mycket att sätta emot. Nashville förlorade i fyra raka matcher, och efter den sista matchen, på hemmaplan för Nashville, så var Filip Forsberg känslosam, när han stannade kvar på isen längst av alla för att tacka fansen.

Nashville Predators’ Filip Forsberg flips the puck up with his stick during a stop in play during the second period of an NHL hockey game against the Calgary Flames Tuesday, April 19, 2022, in Nashville, Tenn. (AP Photo/Mark Humphrey)

Experter menade att det var tydligt att det var ett avsked, då Forsberg har ett utgående kontrakt med Nashville. Alla experter är överens om att Forsberg inte lär skriva på något nytt med laget, och nu har spekulationerna tagit fart om vart karriären fortsätter för den svenske målsprutan. Enligt den ansedda journalisten Elliotte Friedman är det nu tre lag – potentiellt fyra – som kommer att gå för en signatur.

Lagen som rycker

Enligt Friedman så är den främsta klubben det pratas om LA Kings. Ryktena om Kings och Forsberg har funnits hela säsongen, men ännu tydligare att organisationen behöver en målskytt blev det i slutspelet, då man saknade någon som kunde kliva fram i serien mot Edmonton. I Kings spelar dessutom, sedan den här säsongen, Viktor Arvidsson, som Forsberg spelade ihop med under många år i Nashville.

Nashville Predators left wing Filip Forsberg waves to the crowd as he is named the first star of the game after an NHL hockey game against the Columbus Blue Jackets Tuesday, Nov. 30, 2021, in Nashville, Tenn. Forsberg scored four goals in the game. (AP Photo/Mark Humphrey)

Men enligt Friedman så kan även Boston Bruins och Vancouver Canucks vara intresserade. Boston åkte ut i den första slutspelsrundan, och skulle behöva en yngre stjärna, då man har mängder av veteraner som börjar bli till åren. Canucks hade varit intressant med svenska ögon, då Elias Pettersson är en av lagets stora stjärnor sedan tidigare.

Enligt Friedman så finns även möjligheten att Colorado Avalanche, som enligt många är tippade att vinna hela Stanley Cup den här säsongen, går för Forsberg. Det skulle dock behövas att storstjärnan Nazem Kadri lämnar i sommar för att det skulle kunna hända.

LÄS MER: Oroande uppgifter om Nicklas Bäckström – kan tvingas till ödesdigert beslut: ”Kanske inte slutar spela, men…”

Få våra nyhetsbrev!