Oroande uppgifter om Nicklas Bäckström – kan tvingas till ödesdigert beslut: ”Kanske inte slutar spela, men…”

Oroande uppgifter om Nicklas Bäckström – kan tvingas till ödesdigert beslut: ”Kanske inte slutar spela, men…”

Washington Capitals åkte ut i den första slutspelsrundan.
Nu har Nicklas Bäckström ödesdigra beslut att fatta.
Uppgifter i Nordamerika gör gällande att han nu kan missa spel – i ett år(!).

Det har inte varit en lätt säsong för Nicklas Bäckström, varken på eller utanför isen. Bäckis är en av våra allra största stjärnor i Nordamerika, men de senaste säsongerna har han haft problem med en höft, och han har till och med vittnat om att skadan gör att han aldrig mer kommer vara 100 procent i höften.

Stora höft-problemen

Den gångna säsongen missade han spel ända fram till den 15 december, och när han väl var tillbaka vittnade han själv om att han var hämmad. Han spelade dock hela vägen fram till att säsongen tog slut för Capitals, då man åkte ut i den första slutspelsrundan mot favorittippade Florida Panthers.

Washington Capitals center Nicklas Backstrom (19) looks on during the second period of an NHL hockey game against the New York Islanders, Tuesday, April 26, 2022, in Washington. (AP Photo/Nick Wass)

När Capitals-spelarna mötte media efter att säsongen avslutats så fick Bäckström frågor om vad han tänker om höftskadan, och han var då öppen med att den har hämmat honom, och han var ärlig med att han har viktiga beslut att fatta kring skadan. Bäckström opererade höften redan 2015, men ville inte säga huruvida en ny operation är aktuell eller inte under sommaren, och frågor dök även upp huruvida det faktiskt kan hota hans karriär.

Kan missa ett år

Men när det är försiktigt och tyst i Captials, så kommer samtidigt uppgifter från en av NHL:s mest ansedda journalister, Elliotte Friedman, som får Washington-fansen att darra. I en podcast säger Friedman, enligt Twitter-kontot ”NHL Watcher”, att Bäckström på allvar överväger operation nu under sommaren, och att det kan hålla honom borta i över ett år.

”Om han gör operationen så kommer det vara besvärligt att ta sig tillbaka från. Kanske inte karriärs-avslutande, men vi får se vad han bestämmer sig för”, säger han.

Nicklas Bäckström i Tre Kronor-tröjan. Foto: Bildbyrån

Nicklas Bäckström berättade även att han vid flertalet tillfällen den här säsongen tvingades till oplanerade vilodagar, bara för att kunna spela vidare trots höftsmärtorna.

– Det bästa jag vet är att spela hockey. Det är mitt liv. Jag kommer tillbaka. Jag vill bara vara normal, och inte oroa mig för det här. Vi får se, ingenting är bestämt än, säger Bäckström enligt NBC.

LÄS MER: Jacob Markström hyllas nu för orden till knäckta Dallas-målvakten – efter det brutala game 7-avgörandet

Få våra nyhetsbrev!