Spännande uppgifter: Leksandbacken jagas av SHL-rivalen: ”Alltid intressant för oss”

Efter fem säsonger i Nordamerika vände han förra året hem till Sverige igen för spel i Leksand.
Nu uppges Mattias Göransson vara på Färjestads radar inför kommande säsong.
– Värmlänningar som om gör det bra där ute är alltid intressanta för oss, säger Färjestads general manager Peter Jakobsson till Värmlands Folkblad.

Mattias Göransson är från Grums i Värmland men tillbringade sin juniortid i Brynäs. Efter tiden i Gävle-laget stack 26-åringen över till USA för att spela junior- och collegehockey.

Där blev han kvar i fem säsonger.

SHL-debut ifjol

Förra säsongen återvände han till Sverige för spel i Leksand, där han fick göra SHL-debut. Han stod totalt för 14 poäng, fördelat på två mål och tolv assist, förra säsongen.

Mattias Göransson, Leksand
210206 Leksands Mattias Göransson under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Frölunda den 6 februari 2021 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / COP 173 / DE0037

I år har Göransson stått för 3 mål på 29 spelade matcher. Färjestads general manager Peter Jakobsson medger att värmlänningar alltid är intressanta för Färjestad.
– Värmlänningar som gör det bra där ute är alltid intressanta för oss. Vi får se vad som händer, säger han till VF.

Överraskat stort

Leksandsbacken sitter även på ett utgående kontrakt. 
– Han har det? Spännande, svarar Jakobsson till lokaltidningen.

Leksand har spelat klart i grundserien och har hittills stått för en imponerande säsong och överraskat stort. Det står klart att laget hamnar på en fin tredjeplats i tabellen, vilket innebär hemmaplansfördel när kvartsfinalerna drar i gång.

Mattias Göransson, Leksand
210307 Leksands Mattias Göransson jublar efter 0-2 under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Leksand den 7 mars 2021 i Gävle. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN / COP 94 / JN0015

För Färjestads del är det tre matcher kvar, där det kommer avgöras vilken plats de hamnar på. Just nu innehar de plats åtta men kan även hamna sjua om allt vill sig väl.

Är det rätt av Färjestad att gå för Göransson? Dela gärna artikeln och ge din åsikt!

LÄS MER: SHL-laget i chock – han lämnar nu laget omedelbart: ”Det sjukaste jag varit med om”

Få våra nyhetsbrev!