SHL-laget i chock – han lämnar nu laget omedelbart: ”Det sjukaste jag varit med om”

I helgen kom chockbeskedet i SHL.
Att Adam Johnson väljer att lämna Malmö Redhawks omedelbart.
– Det är nog det sjukaste jag varit med om i min karriär, säger Malmöspelaren Emil Sylvegård till Kvällsposten.

På lördag förmiddag kom överraskande beskedet som chockade Malmö Redhawks. Adam Johnson valde att bryta kontraktet och lämnade omedelbart Sverige för att flyga hem till Nordamerika.

Chocken i SHL

SHL-klubben var i väg på lång bortaturné och ingen såg det här komma.
– Adam har inte mått bra de senaste veckorna och bett om att få åka hem. Vill man inte vara här, då ska man inte vara här. Därför känner vi att det här är lika bra. I den delen av säsongen som vi befinner oss i nu vill vi ha killar som gör allt för den här gruppen, för att vi ska ta den där slutspelsplatsen. Det ville inte Adam och då är det bättre för alla parter, att han inte är kvar hos oss, förklarar sportchefen Patrik Sylvegård i pressmeddelandet.

Adam Johnson, Malmö Redhawks
210326 Malmö Redhawks Adam Johnson deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Malmö Redhawks den 26 mars 2021 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / COP 117 / OW0033

Nu kommer nytt besked om att ingen i Malmötruppen ens kunde ana att det här var på gång.
– Ska jag vara ärlig, så är det nog det sjukaste jag varit med om i min karriär, säger forwarden Emil Sylvegård till Kvällsposten.
– Alla var chockade och frågade vad fan som händer. Men det viktiga är att han mår bra.

Tränarens ord

28-åringen erkänner att han inte har pratat med Johnson om det här. Och han tror heller inte att någon annan i laget har gjort det.

Emil Sylvegård, Malmö Redhawks
210328 Malmö Redhawks Emil Sylvegård under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Malmö Redhawks den 28 mars 2021 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119 / JB0046

Malmötränaren Joakim Fagervall är dock inte särskild sugen på att prata om Johnsons chockartade avsked till laget. När han får en fråga om vad det här betyder för laget så är han rätt så likgiltig.
– Det betyder ingenting, säger Fagervall till kvällstidningen.

I Adam Johnsons frånvaro har Victor Backman nu fått chansen. 29-åringen har varit utanför laget och fått lite speltid under säsongen.

På söndagens match mot Örebro fick han chansen och tackade för förtroendet genom att göra en assist och visa upp imponerande spel. Redhawks är just nu på en play in-plats med tre matcher kvar att spela av SHL-säsongen.

Blev du förvånad av oväntade avskedet? Dela artikeln och berätta!

LÄS MER: C More-profilens utspel efter avskedet – vill se Niklas Wikegård som ny sportchef i SHL-laget: ”Han är stark”

Få våra nyhetsbrev!