C More-profilens utspel efter avskedet – vill se Niklas Wikegård som ny sportchef i SHL-laget: ”Han är stark”

C More-profilens utspel efter avskedet – vill se Niklas Wikegård som ny sportchef i SHL-laget: ”Han är stark”

Han har inte haft ett tränarjobb sedan 2015.
Nu vill Petter Rönnqvist se Niklas Wikegård som sportchef i SHL.
– Dels med anledning av han står för men också med anledning av hans genomslag som person, säger C More-profilen till Gefle Dagblad
.

Niklas Wikegård har visserligen nästan ett dussin Elitserie-matcher i bagaget, men det är som tränare och tv-expert som han blivit en av svensk hockeys allra största profiler, och välkända namn. Wikegård är mest känd för sina tränaruppdrag i Djurgården, där han varit vid två tillfällen, men det var hela 15 år sedan han stod i båset.

Vill se Wikegård kliva in

Sedan dess har Wikegård blivit en av Sveriges mest omtyckta profiler, och det blir ofta rubriker kring hans starka och tydliga åsikter om svensk hockey i stort, klubbar och spelare. Hans välkända namn gör att han ofta ryktas tillbaka till hockeyn, och enligt uppgifter så tackade han för bara något år sedan nej till sportchefsjobbet i Brynäs. Det jobbet gick i stället till Michael Sundlöv, som i veckan meddelade att han lämnar Gävle-laget efter den här säsongen.

181129 C-more:s Niklas Wikegård och Luleås tränare Thomas Berglund under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Linköping den 29 november 2018 i Luleå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Det betyder att Brynäs befinner i ett mycket prekärt läge, då man inför kommande säsong inte har någon sportchef. Nu menar Petter Rönnqvist, profil på just C More, att Niklas Wikegård är klippt och skuren för jobbet.

– Jag skulle sätta mina pengar på Niklas Wikegård. Dels med anledning av han står för men också med anledning av hans genomslag som person. Niklas är stark, kan peka ut en riktning om vad Brynäs ska stå för och har en anknytning till föreningen, säger Petter Rönnqvist till GD.

”Skulle sätta Brynäs på kartan”

Rönnqvist menar att Wikegård skulle kunna uträtta stordåd med Brynäs, som har flera tunga säsonger i ryggen och som ännu en gång, just nu, kämpar för att hålla sig kvar i SHL.

– Han skulle kunna sätta Brynäs på kartan igen då han är enormt driven, passionerad och energisk.

180409 Cmores Björn Oldeen, Johan Tornberg och Petter Rönnqvist under semifinal 4 i SM-slutspelet i ishockey mellan Skellefteå och Djurgården den 9 april 2018 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Petter Rönnqvist ställer sig samtidigt väldigt frågande och kritisk till Brynäs agerande i sportchefs-frågan, och är inte imponerad över faktumet att det inte finns någon ersättare till Sundlöv.

– Det är något som skaver. Jag tycker det är väldigt amatörmässigt att inte ha klart med en sportchef i det här läget. En sportchef kommande säsong är något som måste göras klar vid årsskiftet. Det är nu spelare ska värvas, och ett lagbygge sättas, säger han.

LÄS MER: HV71:s panikdrag direkt efter chockförlusten – plockar nu in förstärkning från NHL inför ödeskvalet

Få våra nyhetsbrev!