HV71:s panikdrag direkt efter chockförlusten – plockar nu in förstärkning från NHL inför ödeskvalet

Det ser nattsvart ut för HV71.
Nu agerar klubben för att vända krisen.
Genom att plocka in välbehövlig förstärkning från NHL.

HV71 har haft rena mardrömssäsongen och den här veckan har varit pricken över i:et på klubbens fiaskosäsong i SHL. I tisdags blev man överkörda av Leksand med hela 6-0 och om det kunde bli ännu värre så blev det faktiskt så på torsdagskvällen.

HV71 i kris

När bottenkonkurrenten Oskarshamn förnedrade HV med jättesifforna 7-0 och nu är krisen total. Jönköpingslaget, som vann SM-guld så nyligen som 2017, är redan klart för nedflyttningskval och tvingas nu agera med en paniklösning.

Pär Johansson, HV71, SHL
210325 HV71:s spelare deppar efter ishockeymatchen i SHL mellan Oskarshamn och HV71 den 25 mars 2021 i Oskarshamn. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN / COP 170 / SM0058

I dag blev det klart att HV71:s krisdrag blir att plocka in förstärkning från NHL. Klubben lånar in Pär Johansson till tränarstaben under en månads tid.

Från NHL

Svensken är just nu spelarutvecklare i NHL-laget Dallas Stars.
– Pär har ett otroligt hockeykunnande och är en erkänt skicklig taktiker. Han kommer att jobba med spelarna på träning, följa matcherna från läktaren och ge viktig feedback i periodpauserna. Vi är glada att Pär vill hjälpa oss och tacksamma mot Dallas Stars som lånar ut Pär under denna perioden, säger sportchefen Johan Hult i ett pressmeddelande.

Pär Johansson, SHL
180129 Frölundas assisterande tränare Pär Johansson deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Frölunda den 29 Januari 2018 i Stockholm. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN / Cop 210

Johansson ansluter till HV71 redan under fredagen och finns med på dagens träning. Han har ett förflutet som ungdomstränare i HV71 samt varit assisterande tränare i Frölunda och Mora.

Ödeskvalet

Vi får se om förändringen räcker för att vända klubbens usla form för tillfället. HV behöver nämligen all hjälp de kan få om man ska fortsätta spela i SHL kommande säsong.

Ett mycket nervöst ödeskval väntar inom kort. Det är ännu inte klart vilka de får möta där men det står mellan Brynäs, Oskarshamn och Linköping.

Hur tror du det går för HV71? Dela artikeln och berätta din åsikt!

LÄS MER: Dick Axelssons syrliga svar till Niklas Wikegård – efter kritiska orden om profilen: ”Tack för…”

Få våra nyhetsbrev!