Dick Axelssons syrliga svar till Niklas Wikegård – efter kritiska orden om profilen: ”Tack för…”

Dick Axelsson lämnar Djurgården efter den här säsongen.
Och om Niklas Wikegård var ledare hade han inte velat ha profilen i sitt lag.
Det fick Axelsson att svara syrligt tillbaka.

Dick Axelsson har efter alla år i SHL och runtom i Europa blivit en stor profil. De senaste säsongerna har Axelsson tillhört Djurgården, och då öst in poäng likt som han gjort under hela sin karriär.

Kritiken från Wikegård

Axelsson gör just nu sin tredje raka säsong i Stockholms-klubben, men redan nu står det klart att det inte blir någon fortsättning. Trots att Axelsson gör en klart godkänd säsong poängmässigt, med 26 poäng på 40 matcher, så har Axelsson sagt att det inte finns någon dialog om en fortsättning, och att om det blir fortsatt spel så blir det inte i blåränderna.

210112 Djurgårdens Dick Axelsson i samtal med en domare under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Djurgården den 12 januari 2021 i Gävle. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Frågan är alltså var Axelsson spelar kommande säsong, och trots att Axelsson fortsätter att göra stort avtryck både på och vid sidan av isen, så är det långt ifrån självklart att alla uppskattar det han gör. Niklas Wikegård får i ett inslag på C Mores sociala medier placera personer och objekt vid en tumme upp och tumme ner – och när Axelsson kommer på tal så hamnar han längst åt höger, alltså vid tumme ner.

Syrliga svaret

Anledningen framgår inte, men Wikegård kommenterar det hela med:

– Älskar Dick, och jag skulle aldrig vilja honom i mitt eget lag.

Dick Axelsson noterade det, och var inte sen på att svara. På Twitter svarade han på klippet med en syrlig kommentar.

”Tack för informationen”‚ skriver han kort och gott.

200922 Cmores expert Niklas Wikegård inför ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Leksand den 22 september 2020 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Niklas Wikegård har flera gånger tidigare varit kritisk mot Dick Axelsson sedan han anslöt till Djurgården. Efter att profilen skrev på en bit in i säsongen 2019/2020 så sa Wikegård att Axelsson var en dyr nödlösning, vilket fick Axelsson att reagera rejält.

”Du får gärna ringa mig om du vill veta sanningen om min lön + varför jag skrev på sent så du slipper snacka massa skit för att locka tittare”, skriver han.

LÄS MER: Klubbikonens stenhårda ord mot hela HV71 – toksågar nu varenda spelare(!): ”Bara massa primadonnor”

Få våra nyhetsbrev!