SM-guldvinnaren tränar nu i Sverige – här är poängmaskinens svar om alla rykten om spel i SHL

Bilder spreds när han tränade i Sverige.
Nu svarar Andrew Calof på ryktena om spel i SHL.
– Det kan vara en bra möjlighet om inget annat dyker upp, säger poängmaskinen till HockeyNews.

Andrew Calof kom till Sverige och Skellefteå från collegeligor i USA, 2014. Det blev en enorm succé, då han under sina två första säsonger noterades för imponerande 35 respektive 34 poäng.

Klubblös

Men efter en svag säsong därpå så gick flyttlasset till Växjö, där han under säsongen 2017/2018 växte fram till en av SHL:s allra bästa spelare. Calof gjorde då 41 poäng och var en starkt bidragande orsak till att man vann SM-guld.

180423 Växjös Andrew Calof när Växjö firar SM-guldet på Stortorget den 23 april 2018 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

De senaste två säsongerna har poängmaskinen spelat i KHL, men sedan i våras är han klubblös. Han har tidigare uppgets aktuell för en flytt tillbaka till SHL, och de ryktena tog inte mindre fart när bilder i veckan spreds på Calof som tränade i Ängelholm.

Svarar på ryktena

Men det finns en förklaring.

– Min fru är svensk och hennes föräldrar har ett sommarställe här i Båstad, så vi är här och hälsar på och spenderar tid med dem i väntan på att jag vet vad jag ska göra nästa säsong. Samtidigt har mina agenter, som är här ifrån hjälpt mig att få tillgång till träning här, säger Calof till HockeyNews.

180201 Växjös Andrew Calof jublar efter ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Växjö den 1 februari 2018 i Jönköping. Foto: Stefan Lantz / BILDBYRÅN

Calof är öppen med att han helst vill fortsätta karriären i Ryssland och KHL, men den säsongen har redan startat och Calof står alltså fortfarande utan klubb. Han är dock öppen för SHL-spel.

– Det är säkert en möjlighet, men just nu ligger inte mitt fokus på att återvända dit. Det kan vara en bra möjlighet om inget annat dyker upp, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!