Elias Petterssons nya monstermatch i natt – låg bakom allt i skrällsegern: ”Det händer inte om han inte är där”

Mållös – men Elias Pettersson låg bakom två mål i Vancouver Canucks vinst i natt.
Nu tokhyllas svensken av sina lagkamrater.
– Det blir inga mål om inte han står där, säger Quinn Hughes.

Elias Pettersson fortsätter att dominera NHL-slutspelet. Vancouver Canucks har skrällt sig hela vägen till konferenssemifinal, men väl där såg det länge dystert ut, då man låg under med 1-3 i matcher mot Vegas Golden Knights.

Monsterinsats inatt

Men efter ännu en monsterinsats i natt så står det nu klart att vi får en sjunde och helt avgörande match mellan lagen. Och som vanligt så var Pettersson djupt inolverad.

Foto: Twitter

Svensken lämnade visserligen 4-0-segern utan poäng, men låg bakom det allra mesta ändå. När ställningen var 1-0 så delade Pettersson ut en stor tackling i mittenzon, vilket ledde till att Canucks kunde ställa om. Svensken var sedan snabbt framme vid offensivt mål, och skymde föredömligt Robin Lehner, som chanslöst kunde se J.T. Millers skott gå i mål.

Tokhyllas nu

Trots att Pettersson alltså inte fick någon poäng för målet så var experter och supportrar samstämmiga om hans medverkan i det.

”Det där händer bara tack vare Petterssons fysiska spel”, skriver journalisten Satiar Shah.

”Pettersson med tacklingen som skapar omställningen, och sedan med skymningen på Lehner. Han är verkligen en kämpe”, skriver journalisten Daniel Wagner.

”Pettersson delar ut en tackling, och skymmer sedan målvakten. Alla som menade att Pettersson är för liten för NHL får verkligen käka upp det nu”, skriver The Athletic-skribenten Wyatt Arndt.

Foto: Twitter

Pettersson gjorde senare i matchen, när Canucks utökade till 3-0, ytterligare en utmärkt skymning på Quinn Hughes monsterskott i mål.

– Det blir inga mål om inte Petey står där framför, berömmer Hughes efteråt.

– Han gjorde ett jäkla jobb, tillägger J.T. Miller.

Den sjunde och avgörande matchen mellan lagen spelas natten till lördagen.

Dela för att hylla Elias Pettersson!

Få våra nyhetsbrev!