Här gör Oskar Lindblom sin allra första match sedan cancerbeskedet – tokhyllas nu för otroliga insatsen

Nu är han tillbaka på riktigt.
Oskar Lindblom gjorde i natt sin första match sedan cancerbeskedet – och spelade hela 17 minuter i rysaren mot Islanders.
– Den här fantastiska människan ville hjälpa sitt lag. I dag gjorde han det, säger tränaren Alain Vigneault.

Det var i december som Oskar Lindblom tvingades ta en paus från NHL och Philadelphia Flyers, då han diagnostiserats med en form av skelettcancer. Det var då oklart hur länge svenskstjärnan skulle bli borta från spel.

Vann måstematchen

Men vårens behandlingar var framgångsrika, och i början av sommaren kunde Lindblom friskförklaras. Sedan dess har han tagit små steg mot comebacken i ligan, och i veckan förstod alla att han var nära matchspel igen, då han var på isen under en av Flyers uppvärmningar.

Foto: Twitter

Sent på torsdagskvällen kom så beskedet att Lindblom var med i matchtruppen till Flyers sjätte match mot New York Islanders. Philadelphia var i underläge, 2-3 i matchserien, och var således piskade och vinna.

Jättehyllningarna till Lindblom

Lindblom fick totalt 17 minuters istid i superrysaren, som pågick i närmare fem perioder. Först i slutet av den andra övertidsperioden kunde backstjärnan Ivan Provorov avgöra, och således ta konferenssemifinalen till en avgörande sjunde match.

Foto: Twitter

Lindblom hyllades stort både före, under och efter matchen, av såväl lagkamrater, domare och motståndare.

– Den här grabben är så stark. Han spelade otroligt, också. Det har varit en lång kamp och hans hjärta och mod… du måste se det för att tro på det, hyllar lagkamraten och superstjärnan Claude Giroux.

Tränaren Alain Vigneault lägger till:

– Den här fantastiska människan ville hjälpa sitt lag. I dag gjorde han det.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!