Slog rekord med 81 poäng förra säsongen – här är svenske sensationens nya klubb

Rasmus Ahlholm noterades för 81 poäng förra säsongen.
Men under sommaren och hösten har han varit klubblös.
Nu återvänder han till den norska ligan.

Rasmus Ahlholm har inte spelat högre än i division 1 i Sverige. Men för den norska hockeypubliken så är han en superstjärna.

Slog 22 år gammalt rekord

29-åringen har gjort fyra raka säsonger i den norska ligan, och gjort en hel del poäng – men det liknade ingenting av vad han åstadkom förra säsongen. Han stod då för makalösa 81 poäng på 47 matcher för sitt Vålerenga, och han vann därmed poängligan.

181023 Rasmus Ahlholm of Vålerenga during the GET-ligaen match between Vålerenga and Stavanger Oilers on October 23, 2018 in Oslo. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Poängnoteringen var dessutom den högsta i ligan på hela 22 år, och i somras bröt svensken sitt kontrakt med förhoppningar om att spela utomlands. Han berättade bland annat, i en intervju med Hockeysverige, att han ville till SHL.

Återvänder nu

Men ingen klubb, varken svensk eller europeisk, tycks ha nappat. Ahlholm har stått klubblös under inledningen av säsongen. Men nu har han gjort klart med en ny klubb.

På torsdagen presenterades poängmaskinen av norska klubben Storhamar, alltså en konkurrent till Vålerenga, klubben han i somras lämnade. Han har skrivit ett korttidskontrakt, som sträcker sig över en månad.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!