Skrällen: SHL-veteranen kan göra den mest oväntade flytten – efter hela 738 matcher

Han har gjort flest matcher någonsin för Skellefteå AIK.
Inför förra säsongen la han även skridskorna på hyllan.
Men nu kan evighetsmaskinen Fredrik Lindgren göra den mest oväntade flytten, enligt Norran.

Det blev otroliga 738 matcher för Skellefteå AIK. Med det har Fredrik Lindgren gjort allra flest matcher genom tiderna i klubbens historia.

Slutade i SHL

Inför förra säsongen tog han även det tuffa beslutet att lägga skridskorna på hyllan. Men inte för gott, som det nu verkar.

Fredrik Lindgren, Skellefteå AIK
200118 Skellefteås Fredrik Lindgren hyllas efter 18 säsonger i Skellefteå före ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Brynäs den 18 januari 2020 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117

Då Lindgren är högaktuell för en oväntad comeback. Lokaltidningen Norran rapporterar att veteranen är i diskussioner med en ny klubb i svensk hockey.

Oväntad comeback

Enligt uppgifter är han aktuell för en återkomst i Hockeyettan-laget SK Lejon.
– Lejon hörde av sig och vi har fört en liten diskussion. Jag känner att jag levt med hockeyn stora delar av mitt liv, och nu när jag haft ett uppehåll ett år så känner jag att suget finns där, säger han till tidningen.

Fredrik Lindgren, Skellefteå AIK
200118 Skellefteås Fredrik Lindgren hyllas efter 18 säsonger i Skellefteå före ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Brynäs den 18 januari 2020 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117

Men det högst osäkert hur många matcher Lindgren kan göra.
– Sen är det ju så att jag har ett jobb och en familj och det måste gå pussla ihop allt. Men finns tiden så kanske det blir så att jag kommer träna och spela någon match med Lejon i hockeyettan. Men inget är bestämt så vi får avvakta och se hur det blir, säger han i intervjun.

Vann 2 SM-guld

Evighetsmaskinen fyller 40 år i höst och erkänner ändå att omställningen från hockeylivet till en civil karriär har varit svårt.
– Det var jobbigare än vad jag trodde faktiskt. Men jag har haft lite hjälp och jag har haft kontakt med en idrottspsykolog. Han berättade för mig att det på något sätt behöver gå ett år för att gå igenom högtider. Och varje steg har varit jobbigt, som exempelvis SHL-premiären. Men det gick ändå bättre än första isträningen, som rent ut sagt var ett helvete, säger han till Norran.

Fredrik Lindgren har gjort totalt 566 matcher och 105 poäng i SHL. Förutom 18 säsonger i Skellefteå AIK har han även en säsong i Färjestad och en säsong i Leksand på kontot.

Det blev 2 SM-guld samt 27 landskamper för Tre Kronor på meritlistan.

LÄS MER: Jättevändningen: Dumpad av Frölunda – nu kan veteranen återvända igen: ”Ömsesidigt intresse”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!