Jättevändningen: Dumpad av Frölunda – nu kan veteranen återvända igen: ”Ömsesidigt intresse”

Frölunda är på jakt efter en toppback.
Nu kan nödlösningen bli en dumpad guldhjälte.
– Det finns ett ömsesidigt intresse, säger sportchefen Fredrik Sjöström till GP.

Nästa månad fyller han hela 40 år. Men nu kommer en högst oväntad vändning för veteranbacken David Printz.

Lämna Frölunda

När kontraktet löpte ut med Frölunda i våras fick veteranen ingen förlängning. Nu kan guldhjälten ändå bli kvar i Göteborg trots allt.

David Printz, Frölunda
200125 Frölundas David Printz under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Malmö Redhawks den 25 januari 2020 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Frölunda är nämligen på jakt efter en toppback till kommande säsong. Men om man inte lyckas hitta något lämpligt namn i den jakten så kan Printz bli nödlösningen.

”Dörren öppen”

Sportchefen Fredrik Sjöström erkänner att det är en möjlighet som man tänker på.
– Ja, den dörren är öppen, säger han till Göteborgs-Posten.

David Printz, Frölunda
190503 David Printz jublar med Le Mat-pokalen under firandet av SM-guldet på Götaplatsen den 3 maj 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Printz har varit öppen med att han siktar på att spela en säsong till, oavsett om det blir med Frölunda eller i någon annan klubb.
– Vi har en dialog men det är alltid svårt. Vi har pratat med honom om att det kan dröja länge innan vi vet och vi kan inte lova något heller. Men vi har en dialog och det finns ett ömsesidigt intresse, säger Sjöström till lokaltidningen.

David Printz har gjort hela 474 matcher i SHL samt 192 matcher i AHL och spelat i Sverige, Finland, Tyskland, Slovakien och USA under karriären. Backbjässen har vunnit 1 SM-guld och 2 CHL-titlar i Frölundatröjan.

LÄS MER: SHL-lagets nya jättevärvning – NHL-meriterade poängmaskinen helt klar: ”Kommer att hjälpa oss”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!