Skrällen: Profilen Robin Alvarez återvänder till SHL efter succésäsongen – är nu helt klar för storlaget

Han lämnade Skellefteå i våras.
Nu är Robin Alvarez klar för Frölunda.
– Jag vill utvecklas och det vet jag att man gör i Frölunda, säger han.

Robin Alvarez kom från två poängmässigt dåliga säsonger, när någonting under hösten och vintern verkligen lossnade. Han gjorde under säsongen nämligen hela 29 poäng, vilket är personbästa för 33-åringen i SHL.

Klar för Frölunda

Men det räckte ändå inte till en förläning med Skellefteå. av att Kontraktsförhandlingarna bröt samman mellan spelaren och klubben, och parterna gick skilda vägar.

Robin Alvarez, SHL
200116 Skellefteås Robin Alvarez deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Skellefteå den 16 januari 2020 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Under sommaren har Alvarez jagats av flera SHL-lag, och under söndagen presenterades han något oväntat av Frölunda.

– Robin är en bra djupleds- och inside-forward. Han kommer från en bra säsong i Skellefteå och vi har haft ögonen på honom ett tag. Vi är förstås glada att han väljer oss, säger sportchef Fredrik Sjöström.

”Vill vinna”

Frölunda blir Alvarez totalt fjärde SHL-klubb.

– Jag vill utvecklas och det vet jag att man gör i Frölunda. Och så vill jag vinna – och de förutsättningarna finns i Frölunda som är ett topplag, säger han.

Robin Alvarez, SHL
200227 Skellefteås Robin Alvarez jublar efter 3-3 under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Skellefteå den 27 februari 2020 i Gävle. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Frölunda slår dessutom fast att värvningen inte genomförs av en finansiellt extern part.

– Vi fick till en fördelaktig ekonomisk lösning och det var avgörande i dessa tuffa tider. Utan den hade det inte blivit något, säger Fredrik Sjöström.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!