Skrällen: Förre poängmaskinen dumpas nu av SHL-klubben – efter stora fiaskosäsongen

Skrällen: Förre poängmaskinen dumpas nu av SHL-klubben – efter stora fiaskosäsongen

Han gjorde succé i Hockeyallsvenskan – men floppade i SHL.
Nu dumpas Nicolai Meyer av Malmö Redhawks.
– Vi vill tacka Nicolai för det han gjort för oss, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Nicolai Meyer var en riktig poängkung i Hockeyallsvenskan men fick ett enormt genombrott med Södertälje under säsongen 2018/2019. På 52 matcher gjorde dansken hela 62 poäng, och vann därmed poängligan.

Dumpas av Malmö

Succén ledde till ett kontrakt i SHL, med Malmö Redhawks. Men hösten och vintern blev inte alls som man hade förväntat sig.

200903 Malmö Redhawks Nicolai Meyer jublar efter 5-2 under ishockeymatchen i Skoda Trophy mellan Malmö Redhawks och Leksand den 3 september 2020 i Södertälje. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Totalt blev det blygsamma 3(!) mål och totalt bara 14 poäng på de 40 matcher som han spelade, och Meyer var dessutom under sejourer petad i grundserien. Nu står det klart att han lämnar klubben.

Ny klubb klar

På sin hemsida meddelar Redhawks att Meyer bryter sitt kontrakt.

– Vi vill tacka Nicolai för det han gjort för oss under tiden här och vi vill samtidigt ta tillfället i akt att önska honom all lycka i den framtida karriären, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

200810 Nicolai Meyer under en ishockeyträning med Malmö Redhawks den 10 augusti 2020 i Malmö. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Men Nicolai Meyer var inte klubblös länge, då han redan presenterats av finska Ässät. Nicolai Meyer har tidigare även representerat Västervik, Tingsryd och Troja-Ljungby i Sverige.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!