NHL-profilen Eddie Läcks ilska – efter oroväckande beskedet om svenskstjärnans framtid: ”Så ologiskt…”

Jacob Markströms framtid i Vancouver Canucks är osäker.
Nu ryter Eddie Läck ifrån.
”Så ologiskt…”, skriver han på Twitter.

Jacob Markström kommer från en sanslös säsong med Vancouver Canucks. Under grundserien var han lagets allra viktigaste spelare, och en av hela ligans bästa målvakter.

Nya beskedet

I slutspelet växlade Markström upp ytterligare, och var en stor bidragande orsak till att Canucks skrällde sig hela vägen till en match sju i konferenssemifinalen. Men samtidigt så hann Markströms målvaktskollega, Thatcher Demko, briljera under de matcher som Markström missade på grund av skada.

190508 Elias Pettersson and goaltender Jacob Markström of Sweden at a practice session ahead of the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 8, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Under sommaren har Canucks ett stort jobb att göra med att förlänga Markströms utgående kontrakt, men efter de matcherna som Demko briljerade i ställde sig många frågan om inte ett sätt att lätta på lönetrycket är att låta Markström gå. Nu kommer nya uppgifter om kontraktssituationen.

Läcks ilsks

Journalisten Irfaan Gaffar menar nämligen att en förläning mellan klubben och Markström inte är nära just nu.

”Benning (general manger i Canucks) har pratat med Markströms agent. De kommer att fortsätta prata i veckan, och vill få till en deal som är rimlig för båda parterna. Jag tror dock inte att någonting är nära”, skriver han.

Foto: Bildbyrån

Nu reagerar Eddie Läck, tidigare målvakt i just Canucks att reagera. Han menar att laget borde planerat bättre för att ha råd med Markström.

”Han gav alla i tredje- och fjärdekedjan pengar men vill inte betala den mest värdefulle spelaren, tillika förstamålvakten? Så ologiskt…”, skriver han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!