Skrällen: Floppen återvänder från Nordamerika – klar för SHL-klubben

Ben Youds återvänder till SHL.
Backen är klar för Oskarshamn.
– Han vet vad som krävs i ligan, säger sportchefen Daniel Stolt.

Ben Youds kom till Sverige för första gången 2016, då för spel i Leksand. Backen blev en nyckelkugge för klubben, vilket ledde till att han åter därpå lämnade för storklubben Växjö Lakers.

Återvänder till SHL

Men där blev det en rejäl flopp, och mitt under säsongen blev det flytt till Rögle. Där gjorde han bra ifrån sig, men säsongen därpå blev det rejäl flopp med bara tolv spelade matcher – och noll gjorda poäng – på hela säsongen.

180922 Rögles Ben Youds under ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Brynäs den 22 september 2018 i Ängelholm. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

I höstas återvände Ben Youds till Nordamerika, där han spelat i såväl ECHL som AHL – men nu är han på nytt klar för spel i Sverige. Under söndagen blev han nämligen klar för Oskarshamn.

”Väldigt kul”

Bottenklubben har varit på jakt efter en ny back – och har nu alltså hittat vad de söker.

– Väldigt kul att Ben väljer att komma till oss. I Ben får vi in en back med rutin från SHL, han vet vad som krävs i ligan och han har dessutom haft ”Perra” tidigare. Vi har letat efter en back under en tid så det här är goda nyheter. Att han är rightfattad är ett plus eftersom vi varit kort om rightbackar, säger sportchefen Daniel Stolt enligt Barometern.

180922 Rögles Ben Youds under ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Brynäs den 22 september 2018 i Ängelholm. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Kontraktet är skrivet säsongen ut.

– Det är en rörlig back med bra attityd och offensiv uppsida. Ben är väldigt ivrig att komma hit och hjälpa oss och vi är säkra på att han kommer göra det, säger Stolt.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!