Skandalen i OS-hockeyn – Sverigebekantingen fast för doping: "Rent idiotiskt"

Skandalen i OS-hockeyn – Sverigebekantingen fast för doping: ”Rent idiotiskt”

OS 2018 har fått sitt nästa dopingfall.
Den här gången är det slovenske hockeyspelaren Ziga Jeglic, tidigare Södertäljespelare, som testats positivt för doping.
– Det är bara rent idiotiskt, säger Viktor Fasth till SportExpressen.

Den allra första som åkte fast för doping under OS 2018 var japanska skridskoåkaren Kei Saito. Nummer 2 blev ryske curlingspelaren Aleksandr Kruschelnitckii som nu riskerar att bli av med sitt OS-brons i mixed curling.

Nu har det hänt – igen. Det tredje dopingfallet i Sydkorea har blivit offentligt och slovenske hockeyspelaren Ziga Jeglic har testats positivt för doping. Slovenen, som tidigare spelat två säsonger för Södertälje SK i Hockeyallsvenskan, har ertappats med den förbjudna substansen fenoterol.

Stängs av för resten av OS

Jeglic har även erkänt att han brutit mot dopingreglerna och stängs nu av för resten av OS. Dessutom ska han lämna OS-byn inom 24 timmar. Efter mästerskapet ska sedan hans slutgiltiga straff fastställas, meddelar Cas i ett pressmeddelande.

Beskedet kom även bara några minuter innan matchen mellan Slovenien och Norge.
– Det är ju tråkigt. Man vill ha en ren idrott, så enkelt är det. Det är bara idiotiskt. Det är bara rent idiotiskt, säger Tre Kronors målvakt Viktor Fasth till SportExpressen efter dopingbeskedet.

”Jag har varit slarvig…”

Jeglic själv motiverar beslutet att använda sig av fenoterol på grund av sin astma, och att läkaren har rekommenderat det.
– Men jag glömde att anmäla det. Jag missade att se skillnaden mellan liknande mediciner som är tillåtna och som jag skulle kunna använda om jag skulle få andningssvårigheter. Jag har varit slarvig och skulle vilja be om ursäkt till alla som påverkas av det här, säger han till slovensk press, enligt SportExpressen.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Charlotte Kallas helkaxiga pik till Norge inför superduellen i sprintstafetten

OS 2018 i Pyeongchang, Sydkorea: Tv tider, schema, datum och sporter

Följ oss även på Instagram!