SHL-tränaren Jesper Mattssons stora babylycka – efter tragedin: ”Väldigt efterlängtat”

Malmös assisterande tränare Jesper Mattsson har fått barn.
I natt fick familjen Mattsson tillökning, efter den tuffa sorgen förra året.
”Lillasyster har äntligen kommit. Väldigt efterlängtat”, skriver han till Kvällsposten.

På onsdagmorgonen kom ett väldigt härligt glädjebesked från Malmös assisterande tränare Jesper Mattsson. Under natten föddes familjens dotter Bianca.

Mattssons babylycka

Ett mycket efterlängtat glädjebesked för familjen Mattsson som hade det riktigt tufft förra året.
”Vi är glada att Oliver och Ellliots lillasyster äntligen kommit. Väldigt efterlängtad”, skriver SHL-tränaren i ett sms till Kvällsposten.
”Och vi är glada att allt har gått bra.”

Jesper Mattsson, Malmö
191123 Malmö Redhawks assisterande tränare Jesper Mattsson under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö och Brynäs den 23 november 2019 i Malmö. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN / Cop 273

Förra sommaren drabbades familjen av det värsta tänkbara när de förlorade äldsta sonen Oliver, 14. Tonåringen led av den ovanliga sjukdomen aplastisk anemi och kämpade mot sjukdomen i över ett år.

Sorgen för storebror

Sorgen var högst närvarande under väntan på dotterns födsel.
– Det är definitivt kluvna känslor. Ena stunden är det sorg för att vi inte längre har Oliver, och andra stunden känner vi en enorm glädje och längtan efter vår dotter, sa Jesper Mattsson i en tidigare intervju med kvällstidningen. 
– Vi går igenom en tuff tid, och som jag sa, så är det lite kluvna känslor då sorgen och saknaden efter Oliver är precis lika stor, men vi är så glada att vi ska få en dotter och Elliot är glad och längtar efter ett syskon som han saknat sedan hans storebror lämnade oss förra året. Han tycker inte tiden går fort nog. 

Nu har lillasyster Bianca äntligen kommit till världen. Och en annan fråga som väcks är hur det blir med Mattssons medverkan på torsdagens Skånederby mot Rögle i SHL.
– Han får avgöra själv hur han vill göra. Det ligger helt och hållet på honom själv och det är inget vi lägger oss i. Vi som har barn vet hur det är när man precis blivit pappa, säger Malmötränaren Peter Andersson till Kvällsposten.

LÄS MER: Rivalens vackra hyllning till Oliver Mattsson – som nu hyllas i hela hockey-Sverige