Malmös vackra stöd till familjen Mattsson: Här får 11-årige Elliot stå i båset

Malmö-supportern Oliver Mattsson avled tragiskt i somras.
I går ordnade Malmö med en vacker gest till lillebrodern Elliot.
11-åringen fick stå i båset när Malmö mötte Frölunda i Scandinavium.

Det var förra hösten som Malmötränaren Jesper Mattsson berättade om sonen Olivers allvarliga sjukdom aplastisk anemi. Sedan dess har Malmö-spelarna burit 14-åringens initialer och nummer ”OM 21” på hjälmen.

Avled i somras

Olivers tillstånd berörde hela hockey-Sverige och många delar av världen. I somras kom det tragiska beskedet att Oliver gått bort.
– Det är sorg i hela föreningen. Oliver var själv verksam spelare i team 04, hans lillebror Elliot spelar i team 07 och Jesper med alla sina år i föreningen. Det har varit en väldigt jobbig tid, och i dag har vi bara gråtit, sa sportchefen Patrik Sylvegård då.

Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

I SHL-premiären mot Färjestad hyllades Oliver med en tyst minut. Det har nu gått fyra månader sedan 14-åringens tragiska bortgång och stödet från omvärlden har varit enormt.

Vacker gest till lillebror Elliot

Denna veckan är det höstlov och Malmö Redhawks valde då att stötta familjen, och framför allt lillebror Elliot, lite extra.

Mot Frölunda fick 11-åringen stå i båset i Scandinavium under hela matchen och dessutom följer han med till Karlstad för lördagens bortamatch.
– Ledarna och spelarna har bjudit med Elliot på trippen, så han åker med på vår bortamatch mot Färjestad också. Får vara med killarna, bo på hotell och stå med i båset. Det är kul, han har varit superspänd hela veckan. Det är kul att han får ha något roligt också, säger Jesper Mattsson till Sportbladet.

Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

”Det roligaste han haft”

Inför matchen räckte Frölundas lagkapten Joel Lundqvist över en signerad matchtröja och en tavla på pappa Jesper i Frölundatröjan till familjen. På ett kort hälsade han också Elliot välkommen till Scandinavium.

Som ett avbrott i sorgearbetet fick lillebror Elliot en positiv stund, omfamnad av Hockeysverige. Och pappa Jesper säger att det stora stödes från alla runt om hjälper till.
– Det här är väl det roligaste han har haft sen storebror gick bort. Sen så hoppades han så klart att vi skulle vinna, säger han till Sportbladet.

Fantastiskt gjort av er, Malmö. Dela för att hylla deras vackra gest!

LÄS MER: Rasmus Dahlins mäktiga hyllning till Elias Pettersson

Henrik Lundqvists besked efter alla trejdrykten: ”Jag är redo”