SHL-storstjärnans beundransvärda gest – som får domarprofilen och Wikegård att häpna: "Vilken hjälte"

SHL-storstjärnans beundransvärda gest – som får domarprofilen och Wikegård att häpna: ”Vilken hjälte”

Leo Komarov heter nya storstjärnan i svensk hockey.
Vid sidan av att vara skicklig på isen så är han också en ren förebild vid sidan.
Som när han räddade SHL-domaren Mikael Nord från att lägga av helt med ett telefonsamtal som man blir alldeles rörd av, fråga bara Niklas Wikegård.

När Luleå kom överens med Leo Komarov blev han den stora prestigevärvningen inför nya SHL-säsongen. Finländaren har flyttat till Sverige med imponerande 491 matcher i NHL, 228 matcher i KHL, både OS-guld och VM-guld i bagaget.

Nords mardröm

För profilerade SHL-domaren Mikael Nord blir det också ett kärt återseende efter vad som hände i VM 2015 när svenske dömde Finland och visade ut Komarov med ett matchstraff. När Nord gästade Cmore-profilen Niklas Wikegårds eget tv-program ”Wikegård VS” så berättade Nord om sitt allra värsta minne i domarkarriären.
– Den som jag tog mest stryk av genom alla tider, säger han i ett klipp på Twitter, se det här nedanför.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Leo Komarov, SHL
220917 Luleås Leo Komarov under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och HV71 den 17 september 2022 i Luleå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / COP 159 / SE0123

Det var just matchstraffet på Komarov i VM 2015. Domarteamet uppfattade en bentackling men det var i själva verket en tackling med axeln och således ett felbeslut att visa ut finländaren.
– Vi skickar av honom och det blir ramaskri utan dess like. Finnarna är allt annat än glada. Så då får jag åka hem från VM och det blir tidningsrubriker och uppslag kors och tvärs, berättar SHL-domaren för Wikegård.
– Där får jag den riktiga snytingen och jag mår inte bra. Funderar till och med på om jag ska sluta, på riktigt. Så knäckt var jag.

LÄS MER: Profilen Niklas Wikegårds plötsliga besked – därför lämnar experten nu sociala medier: ”Tack för alla år”

”Vilken hjälte”

Men när det var som allra värst kom ett telefonsamtal som förändrade allt och räddade Mikael Nords karriär och anseende.
– Då ringer min telefon och det är ett utländskt nummer. Jag svarar och i andra änden så är det Leo Komarov. Han ringer upp mig och vi surrar lite. De har tydligen gått bananas i Finland på den här grejen och skrivit ned oss ganska kraftigt. Han kände att de hade gått över en gräns på ett felbeslut, så han ringer upp mig för att han ska göra en intervju med en finländsk tidning, berättar Nord i intervjun som ni kan se här nedanför.
– Han frågar om det är okej att han säger att han har pratat med mig och att vi har rett ut det här.

– Vilken hjälte! Vad häftigt, svarar en mycket imponerad Wikegård.
– Det var stort, säger Nord.
– Mer än stort skulle jag vilja säga, tillägger Wikegård.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Niklas Wikegård, Cmore
210422 Cmore kommentator Niklas Wikegård under semifinal ett i SHL mellan Växjö och Örebro den 22 april 2021 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / COP 144 / JO0043

Men det slutar inte där. För sedan går domaren och hämtar en tröja som skickades till honom. Nämligen en äkta Toronto Maple Leafs-tröja, finländaren spelade i NHL-laget då, med Komarovs namn och nummer på ryggen samt hans autograf, se videon här nedanför.
– Nämen kolla här! Fasiken vad häftigt, utbrister en överraskad Wikegård.
– Den här kommer på posten några veckor senare. Det här är stort! Och någonstans där börjar man fatta att man kan göra fel men att man ska lära sig av det och gå vidare.

Vilken otroligt fin gest av nye SHL-stjärnan Leo Komarov. Dela artiklen för att hylla finländaren!

LÄS MER: Legendaren Håkan Loob utser nu SHL:s allra bästa spelare: ”Han är dominant”

Se videon: