SHL-stjärnan berättar sanningen – därför nobbade han familjens favoritlag och valde rivalen: "Jag ville inte dit"

SHL-stjärnan berättar sanningen – därför nobbade han familjens favoritlag och valde rivalen: ”Jag ville inte dit”

Lucas Elvenes är tillbaka i svensk hockey igen.
Men han nobbade ändå det givna valet Rögle – för rivallaget HV71 istället.
– Jag ville inte dit, jag ville något annat, säger han enligt Hockeypuls.

Namnet Elvenes är legendariskt i Rögle-kretsar och släktens bidrag till hockeyklubben går långt tillbaka. Den första blev Björn Elvenes redan på 60-talet och därefter har hans barn och barnbarn följt i samma fotspår.

Familjens lag

Björns tre söner Tord Elvenes, Roger Elvenes och Stefan Elvenes gjorde tillsammans hela 1 254 matcher för Rögle BK under 80- och 90-talet. Därefter kom nya generationen med Stefans två söner Lucas Elvenes och Ludvig Elvenes i början 2010-talet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Lucas Elvenes, HV71
220802 HV71 Lucas Elvenes poserar för ett porträtt den 2 augusti 2022 i Jönköping. Editors note: Bilden är manipulerad, objekt har tagits bort och lagts till. Foto: Pelle Börjesson / BILDBYRÅN / Cop 205

Lillebror Lucas spelade tre säsonger i SHL innan han lämnade Rögle för att pröva den stora lyckan på andra sidan Atlanten. Det blev tre säsonger i AHL och totalt 115 poäng 159 matcher men inför den här säsongen återvände 23-åringen till svensk hockey igen.

SHL-återkomst

Med tanke på de starka familjebanden till Rögle så trodde nog de flesta att hemvändaren skulle göra comeback i Ängelholm igen. Men Elvenes ville någonting helt annat och skrev istället på för nyligen uppflyttade HV71.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Lucas Elvenes, HV71
220818 HV71:s Lucas Elvenes under träningsmatchen i ishockey mellan Malmö Redhawks och HV71 den 18 augusti 2022 i Malmö. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261 / CB0198

Nu öppnar 23-åringen upp om sanningen bakom valet att välja Jönköping som nytt hem efter tiden i Nordamerika och därmed nobba släktens stora favoritlag.
– Från min sida var Rögle inte något alternativ. Jag ville inte dit, jag ville testa något annat. Jag pratade mycket med min familj om det och kom fram till att jag behövde något nytt, säger Lucas Elvenes enligt Hockeypuls.

Valde HV71

Valet av HV71 blev istället mycket mer naturligt för forwarden som gör comeback i SHL igen, precis som klubben han nu representerar. Och ambitionerna är mycket högt ställda för återkomsten.
– Dels för att det är nära hem men också för att det här kan bli något riktigt bra. Vi har fått ihop ett riktigt bra lag. Man har insett att man inte kommit hit bara för att spela, utan vi kan faktiskt vinna SM-guld. Vi har alla verktyg för det, säger han i intervjun.

Elvenes erkänner att han bestämde sig tidigt under fjolårssäsongen i AHL att han ville flytta hem till Sverige igen. Sedan ställdes siktet in på HV71 relativt snabbt och SHL-stjärnan följde lagets väg upp till högstaligan igen.
– Jag ville bara hem och kom då tidigt att tänka på HV. Redan när de spelade slutspel ifjol satt jag och hoppades att de skulle ta klivet upp. Det är en legendarisk klubb och en bra stad. Dessutom känner jag många sedan tidigare och vi har blivit några skåningar här också vilket är kul, haha. Nej det var inget svårt val för mig, det var det inte, berättar han.

Vad tycker du om Lucas Elvenes klubbval – gjorde han rätt eller fel? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Svenske supertalangens syrliga svar – slår tillbaka mot stora kritiken efter bytet i NHL: ”Folk får tro vad de vill”