SHL-stjärnan bekräftar NHL-intresse: ”Skulle vara svårt att tacka nej”

Michael Lindqvist har gjort braksuccé i SHL och ryktas vara på väg till NHL.

Nu bekräftar Färjestads-stjärnan intresse från flera NHL-klubbar.
– Det är en stor ära att få uppvaktning av klubbar därifrån, säger han till Hockeysverige.

Efter fjolårets succé i AIK tog Michael Lindqvist steget upp till SHL och Färjestad. Väl där har framgångarna fortsatt och den här säsongen har 23-åringen stått för 34 poäng på 32 matcher i SHL.

I förra veckan bekräftade Lindqvists agent Joakim Persson att det finns ”enormt intresse” från NHL-klubbarna. Nu väljer Lindqvist själv att berätta om framtiden.

Annons: Så här enkelt får du 500 kronor in på ditt spelkonto! Och just nu får du dessutom en pizza hem till dörren!
Kolla in ComeOn för de bästa oddsen på SHL.

”Varit en dröm hela karriären”

Lindqvist, som missat de tre senaste matcherna på grund av en skada, konstaterar att flera scouter varit på plats för att se honom spela.
– Det är klart att jag alltid har haft en dröm om att spela i NHL. Det har väl alla. Hade du frågat mig inför säsongen hade jag nog sett det som ganska orealistiskt. Men som saker och ting har utvecklat sig i år så är det självklart att jag känner mig närmare spela där borta än vad jag har gjort tidigare. Och det har som jag sa varit en dröm hela karriären, säger han till Hockeysverige.

Kan välja fritt

Lindqvist är odraftad vilket gör att han kan vraka och välja mellan de klubbar som kan välja att ge honom ett kontraktsförslag.

Forwarden ligger för närvarande på niondeplats i SHL:s poängliga och trea i den interna poängligan. Frågan är när, och om, det blir NHL-spel inom en snar framtid.
– Vi får se vad som händer men det är klart att det skulle vara svårt att tacka nej till ett sådant erbjudande, säger Lindqvist till Hockeysverige.

Annons: Så här enkelt får du 500 kronor in på ditt spelkonto! Och just nu får du dessutom en pizza hem till dörren!
Kolla in ComeOn för de bästa oddsen på SHL.

LÄS MER: Här är hockeypensionären Fabian Brunströms nya jobb: ”Jag brinner för det”

Följ oss även på Instagram!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);