Enormt NHL-intresse för SHL-succéspelaren: ”Om han vill, då kommer han spela i NHL nästa säsong”

Michael Lindqvist har gjort storsuccé i SHL den här säsongen.
Nu flockar sig NHL-klubbarna runt svenske 23-åringen.
– Han har alternativ, bollen ligger hos honom, säger agenten Joakim Persson till hockeysverige.se.

Inför säsongen lämnade Michael Lindqvist AIK och HockeyAllsvenskan för att ta stora klivet upp till SHL hos Färjestad. Och vilken succé det blivit!

23-åringen har fått ett enormt genombrott i högstaserien och nämns som ett av SHL:s allra bästa nyförvärv den här säsongen. Lindqvist har gjort hela 34 poäng på 32 matcher och har bäst målsnitt i hela ligan med 20 fullträffar.

”Det är stort intresse”

Nu har genombrottet gett eko hela vägen över Atlanten till Nordamerika och världens bästa hockeyliga, NHL.
– Det är stort intresse, absolut. Jag kommunicerar med NHL-klubbarna och så får vi se vad som händer efter säsongen. För han kan ändå inte signa nu innan hans säsong är färdig. Sedan ska vi se efter, för vi har dialogen med Färjestad också. Det är här och nu som gäller, säger agenten Joakim Persson till hockeysverige.se.

”Han har den valmöjligheten”

Agenten betonar verkligen att det är mer än bara intresse från NHL-klubbarna för 23-årige forwarden som är odraftad.
– Det blir väl Mickes beslut. Jag kan säga som så här: Om han vill till NHL, då kommer han att spela i NHL nästa säsong. Han har den valmöjligheten. Sedan var det blir, det får vi ta en diskussion om här i fortsättningen. Han är uppvaktad och vi får se vad som händer, säger Persson till hockeysajten.

”Det är stor sannolikhet”

Lindqvist skrev ett tvåårskontrakt med Färjestad inför säsongen och stockholmaren trivs bra i Karlstad. Men när säsongen är över kommer han behöva ta en rejäl funderare över nästa säsong. SHL eller NHL? För det är helt upp till Lindqvist!
– Vi har god kommunikation med Färjestad och Micke är jätteglad och supernöjd över att vara här i Färjestad. Om han väljer NHL eller inte får vi se. Men det är stor sannolikhet. Han har alternativ. Bollen kommer att ligga hos honom, säger agenten Joakim Persson.

Dela artikeln om du tror det här är vår nästa NHL-spelare!

LÄS MER: Brynäs-legendarens son byter klubb – till värsta rivalen

OS 2018 i Pyeongchang, Sydkorea: Tv tider, schema, datum och sporter

https://www.youtube.com/watch?v=Y4HAdp_Qfyk

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);