SHL-spelaren berättar tuffa sanningen – därför saknas han på isen: ”Det går alltid först”

Han har missat flera matcher på grund av personliga skäl.
Nu avslöjar Sebastian Erixon sanningen om varför han saknas.
– Min fru mår inte så bra just nu och jag behöver finnas där för henne, säger Erixon i ett uttalande.

I kväll spelar Färjestad mot Skellefteå AIK och återigen saknas FBK-backen Sebastian Erixon. Han har missat flera matcher på grund av personliga skäl och nu berättar han varför i en intervju på klubbens officiella webbplats.

Erixon saknas

Sanningen är att Erixons fru Gabriella har dragits med magproblem en längre tid. Det blev så allvarligt att hon tvingades till operation och en stor oro började att växa inom familjen.
– Det fanns stunder då när man hade jobbiga tankar om att jag skulle bli själv med vår dotter. Jag vet att Gabriella hade liknande, att vår dotter skulle behöva växa upp utan mamma. Men Gabriella är en så stark människa och har alltid satt alla andras välmående före en själv. Jag kommer ihåg vad hon frågade det första hon gjorde efter sin operation. Det var om jag och hennes pappa hade ätit något. Det säger lite om hur hon är som människa. Troligen kommer allt det här ikapp nu och nu är det jag som behöver ställa upp för henne, säger Erixon i sitt uttalande.
– Min fru mår inte så bra just nu och jag behöver finnas där för henne. Jag vet att laget vill ha mig där, samtidigt som Gabriella just nu behöver mig mer än laget. Så för mig blir valet enkelt – familjen går alltid först. Sen är det upp och ner med det här. Vissa dagar är bättre och vissa mindre bra. Jag kan bara göra det jag kan, och just nu är det att vara med min familj.

Sebastian Erixon, Färjestad
200116 Färjestads Sebastian Erixon inför ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Färjestad den 16 januari 2020 i Gävle. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Sebastian Erixon längtar tillbaka till isen igen men måste vara utanför laget i denna svåra tid.
– Jag är frisk och kry och vill spela hockey. Samtidigt får jag inte frid i tanken då jag vet att Gabriella mår dåligt om jag inte finns hos henne. Det blir svårt att sortera och min prestation på isen blir ju heller inte vad den ska vara. Så just nu är läget som det är och vi gör vad vi kan. Vi får också allt tänkbart stöd från Färjestad. Allt från ledare, spelare och andra i föreningen. Jag är oerhört tacksam att det finns ett stort tänk på människan i föreningen, säger 31-åringen.

ANNONS: Hos Unibet får man nu 100 kr extra att spela för vid första insättningen! Klicka här för att öppna ett konto och ta del av 100 kronor extra vid din första insättning hos Unibet.

Tillbaka i FBK?

Det är än så länge oklart hur länge Färjestad får klara sig utan Erixon i spel.
– Vi tar det dag för dag och känner oss fram. Ett led i det är ju att berätta om anledningen varför jag saknas i laguppställningen. Det blir en lättnad för alla inblandade och ett steg för oss här hemma att ta hand om oss som familj på bästa sätt, säger han till FBK:s webbplats.

Sebastian Erixon, Färjestad
200822 Färjestads Sebastian Erixon under ishockeymatchen i träningsmatchen mellan Frölunda och Färjestad den 22 augusti 2020 i Strömstad. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0024

Den rutinerade backen är nu inne på sin sjätte säsong i Färjestad och har tidigare spelat för Växjö och Timrå. Sammanlagt har det blivit hela 515 matcher och 139 poäng i SHL för Erixon.

LÄS MER: Målvaktsprofilen Eddie Läcks stora kritik – därför gjorde Rangers fel mot Henke: ”De gjorde allt för att…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!